Een ode aan het nachtlevenEen ode aan het nachtleven
Back Back Nieuws

Een ode aan het nachtleven

05 december 2023

Op 15 december wordt het multidisciplinaire kunstwerk De Nachtkracht gelanceerd in de A’dam Toren. Drie Amsterdamse kunstenaars vertolken hun liefde voor het nachtleven in dit gezamenlijke project. De nacht staat voor hen voor verbinding, liefde, ruimte en zoveel meer.

3-in-1 ervaring

De Nachtkracht is een combinatie van beeld, woord en muziek. Het gaat om een ets van Mathieu Schellekens, die een verbeelding is van het nachtleven in al zijn pracht en praal. De ets hangt in een bijzondere omlijsting, waar een koptelefoon in kan worden gestoken. Met de koptelefoon op wordt een spoken word monoloog van Justin Samgar ten gehore gebracht. Deze gaat tevens over het nachtleven en wordt begeleid door de elektronische dansmuziek van Hame. Het concept komt uit de koker van SYN Collective, een platform dat kunstenaars en vaardigheden samenbrengt om nieuwe kunstvormen te creëren.

Live experience tijdens lancering

De lancering van De Nachtkracht op vrijdag 15 december gaat gepaard met live muziek en een spoken word performance. De elementen uit het kunstwerk komen dan tot leven, zodat de bezoekers zich tegelijkertijd onder kunnen dompelen in de multidisciplinaire ervaring. Het doel is om mensen te verbinden met het nachtleven. Het herinnert ons eraan waarom we graag samen dansen, ontmoeten en voelen.

 

De entree voor de lancering is gratis, maar vraagt wel om een online reservering.  

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!