Een magische plek voor events in de winterEen magische plek voor events in de winter
Back Back Locaties

Een magische plek voor events in de winter

12 augustus 2022

Buiten is het 30+ graden, maar stiekem is het lang niet zo'n slecht idee om al het een en ander vast te leggen voor jouw evenement in de wintermaanden. Schaatsbaan Rotterdam is one of a kind en een prachtige locatie voor events in de winter. Je zou het misschien wel de meeste unieke schaatsbaan van Nederland kunnen noemen, met z’n tunnel, spectaculaire verlichting en mobiele karakter. In het Inspiratiemagazine Q3 & beyond vertelt Tijs Nederlof, directeur van Schaatsbaan Rotterdam, meer over deze bijzondere locatie.

Komende winter opent Schaatsbaan Rotterdam alweer voor de 10e keer de deuren. In 2013 als pioniersconcept gestart, staat er inmiddels een volwaardige schaatsbaan met professionele horeca. Jaarlijks bezocht door ruim 200.000 bezoekers is de schaatsbaan niet meer weg te denken uit de Rotterdamse winters.

Jubilea en loyalty-events

Onder die bezoekers logischerwijs veel families en vriendengroepen, maar ook bedrijven en evenementenbureaus weten Schaatsbaan Rotterdam steeds beter te vinden. ‘Zij maken dan veelal gebruik van ons standaard arrangementenaanbod (zoals curling i.c.m. horeca), maar pakken het soms ook groter aan’, aldus directeur Tijs Nederlof. ‘Van jubileumvieringen tot loyalty-events, maar bijvoorbeeld ook voor festivals op (en naast) het ijs. Het Eurovisie Songfestival heeft de locatie zelfs gebruikt voor het schieten van een postcard-video’.

Het komt dus geregeld voor dat (een deel van) het complex exclusief wordt verhuurd. In totaal is er ruim 6000m2 ijs, met daarnaast veel ruimte voor leisure. Afhankelijk van de grootte van het evenement wordt er gekeken naar de beste invulling; ‘We staan overal voor open’.

Verlichting in huisstijlkleuren

Kenmerkend is het lichtgevende ovaal met daarin de 400-meterbaan. ‘We kunnen de schaatsbaan in alle kleuren van de regenboog uitlichten. Daarmee maken we het voor de klant nog net wat persoonlijker’ vertelt Nederlof. ‘Stel dat jouw huisstijlkleuren groen-wit zijn, kunnen we deze kleuren op- en naast het ijs laten terugkomen. Als de verlichting dan ook nog gaat bewegen op het ritme van de muziek, is de magische beleving compleet’.

Het hele artikel lees je in het Inspiratiemagazine Q3 & beyond

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!