Een inspirerende vergadering begint bij Capital C  Een inspirerende vergadering begint bij Capital C
Back Back Locaties

Een inspirerende vergadering begint bij Capital C

03 januari 2023

Vergaderen, het is niet voor iedere werknemer het favoriete onderdeel van de week, maar wel belangrijk om alles onderling goed af te stemmen en nieuwe (creatieve) ideeën in te brengen. En hoe kun je dit als werkgever nu beter doen dan met je personeel even het vertrouwde kantoor te verruilen voor de inspirerende locatie van Capital C. Op de plek waar ooit diamanten werden verhandeld, vind je in het hartje van de stad dé creatieve hub van Amsterdam. In het imposante gebouw van Capital C, aan het Weesperplein 4B bevinden zich een aantal designer meeting ruimtes met elk hun eigen look en feel. Met eyecatchers als The Modern Fossil, The Pink Salon en The Clock Tower maak je indruk op je personeel of gasten, maar wordt bij een vergadering, presentatie, brainstormsessie of masterclass vooral de creatieve geest aangewakkerd.

Ode aan de klok

Wie voor het eerst bij Capital C naar binnenloopt, is direct onder de indruk. De keuze voor de tweede C, die staat voor creatief, is een hele bewuste. Tot in de kleinste details komt dit door het hele gebouw naar voren. De designer meeting ruimtes hebben allemaal een uniek karakter en brengen het creatieve denkproces van het brein bijna automatisch op gang. Over smaak valt natuurlijk te twisten, maar The Clock Tower, ontworpen door kunstenaar Erik Kessels, springt er zeker uit. De ruimte bestaat uit twee verdiepingen met een ontelbaar aantal klokken aan de muur uit allerlei tijdsperiodes. Op geen enkele klok is het even laat en ook daar is over nagedacht. ‘Het besef van tijd valt zo immers vanzelf weg’, aldus Jet Broertjes. Het eindsignaal wordt in deze klokkentoren dan ook op een bijzondere manier geven  Zodra de tijd om is luiden op een indrukwekkende manier álle klokken en dat maakt deze designer meeting ruimte echt helemaal af.

Patronen doorbreken

Om zwart-wit denken en vaste patronen te doorbreken is The Pink Salon een goede optie. Van een zakelijk overleg of promotiegesprek, tot een romantisch diner of kappersafspraak, het is hier allemaal mogelijk De tien Roald stoelen die je overal in de ruimte kunt neerzetten, en heel belangrijk heerlijk zitten, zijn geïnspireerd op de stoel waarop Roald Dahl zijn kinderboeken schreef: een stoel en een tafel in één. The Modern Fossil, een ruimte die ontworpen is door Dirk van der Kooij heeft een stoere, robuuste uitstraling, met als middelpunt van de kamer een vergadertafel die is gemaakt van onderdelen van oude platenspelers, is in alles de tegenpool van The Pink Salon. Lef tonen is ook iets dat veel voorkomt in het vocabulaire van Capital C. ‘En dat zien ze ook graag terug bij ondernemers. We wijzen designer ruimtes toe op basis van de aanvraag. Een van de factoren waar we rekening mee houden is dat we mensen uit hun comfortzone willen halen. We kijken hoe de ruimte kan bijdragen aan het doel van de meeting’, aldus Jet.   Uiteraard zijn in de design meeting rooms alle benodigde (basis)voorzieningen, zoals whiteboards en flip-overs aanwezig en beschikken ze over een draadloze en makkelijk aansluitbare TEOS-verbinding voor de perfecte presentatie.

Catering

Bij Capital C hoort uiteraard ook creatieve catering. Meestal is dit in combinatie met een event in The High Light (waarover het volgende artikel gaat), maar dit concept is ook toepasbaar bij het boeken van een designer meeting room. ‘Wij werken hiervoor samen met meerdere cateraars. De prestatie passe we aan de ruimte aan, zoals een suikerspin in de Pinksalon en serveren op een horloge in The Clock’, besluit Jet.

Tekst: Johan van Dien

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!