Back Back Nieuws

Een goede start is het halve werk!

12 februari 2010

De Olympische Spelen, ze zijn nu echt begonnen. Althans voor mij! De sporters en het publiek moeten nog een dagje wachten maar het Holland Heineken House is open. En dan, dan is het voor mij echt begonnen. Vandaag om 14.45 Canadese tijd opende Erica Terpstra en Phillip de Ridder (directeur Heineken Nederland) mijn onderkomen voor de komende 3 weken. Ze zaagden tesamen een echt Canadees houtblok door, waarna de traditionele toost met het bekende biertje volgde. Aanwezig waren veel mensen, verassend veel mensen als je in ogenschouw neemt dat de crème de la crème van het Nederlandse bedrijfs- en overheidsleven momenteel nog ergens boven Groenland hangt.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Toch waren de meeste vaste partners uit de Nederlandse sportwereld wel vertegenwoordigd bij de traditionele openingshandelingen. Daarnaast was er een grote delegatie van de City of Richmond, de voorstad van Vancouver die de komende weken omgetoverd zal worden tot zo’n wijk waar SBS in haar programma ‘de gezelligste straat van Nederland’ verslag van doet.

Belevingstempel
Maar voor het allemaal zover was, is er keihard gewerkt. Ikzelf ben pas gisteravond aangekomen maar mijn collega’s (zelf groot deel van de hardwerkende crew die hier rondloopt) weten mij te vertellen dat er met man en macht en dag en nacht is gewerkt om de thuisbasis van de Nederlandse Sport weer tot het beste en meest populaire ‘ Nation House’ van deze Spelen te maken. En dat is gelukt! Ja, dat durf ik nu al te zeggen. Het IJshockey stadion dat ik in de afgelopen maanden meerdere malen bezocht heb, is volledig omgetoverd tot een fantastische belevingstempel. De Medal Ceremonie Hall is bijzonder groot en straalt zelfs leeg al die heerlijke wintersfeer uit, de shopping straat is klaar en ook daar valt weer te genieten als het gaat om trendy Olympische kleding en de restaurants en food outlets hebben de stamppotten in grote voorraden klaar staan. In puntzak!
 

Maar het is niet alleen eten drinken en feesten in het Holland Heineken House. Sterker nog, er is een hele bijzondere manier om je in te spannen en gezond bezig te zijn. Gewoon maar even een vraagje: ‘Wanneer heeft u voor het laatst binnen gebobsleed?’. Ja, het kan! Op de Vitality Campus (een initiatief van DSM, Achmea en Unilever) kan je gewoon, binnen de vertrouwde en warme omgeving van het Holland Heineken House,  snowboarden, bobsleeën en schaatsten. Moderne apparatuur maakt dat je het gevoel hebt Dat je echt achter Van Calker in de 4-mans bob zit. En man, wat gaat dat hard!!  En al die inspanning is nog gezond ook en dat is een welkome afwisseling naast al dat bier en die bitterballen. Die Vitality Campus is nu al een druk bezochte attractie. En dan is het publiek nog niet eens binnen.

Tijdens het schrijven van deze blog zijn de eerste Canadezen en Nederlanders het Heiligdom voor het eerst binnen getreden en ik ben erg benieuwd naar de sfeer. Tijd dus om polshoogte te gaan nemen. En om te kijken of alles in gereedheid is voor onze Minister President, want die komt vanavond. We zullen vast een biertje voor hem klaar zetten.

Jeroen de Roever

ATP

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!