Een evenement op Strandzuid is als ‘vakantie in Amsterdam’Een evenement op Strandzuid is als ‘vakantie in Amsterdam’
Back Back Locaties

Een evenement op Strandzuid is als ‘vakantie in Amsterdam’

16 september 2022

Een event organiseren met de look & feel van het strand, maar liever de stad niet uit? Dan is Strandzuid dé ideale locatie voor jou en je relaties. Als onderdeel van Unlimited Label is Strandzuid met multifunctionele sublocaties en een totale capaciteit van ongeveer 2500 man niet meer weg te denken uit Amsterdam. ‘De drukte van de RAI en van de stad voel je niet, het is afgelegen maar toch dichtbij, je hebt een strandgevoel maar met een korte wandeling ben je toch zo in de stad. Er is eigenlijk geen tweede Strandzuid, misschien zelfs in heel Nederland niet’, zegt Bram van Es, mede-eigenaar van Strandzuid.

Wat in 2005 begon als klein stadsstrandje, is inmiddels uitgegroeid tot de grootste buitenlocatie van Amsterdam voor evenementen en a la carte. Gelegen naast de RAI en op vijf minuten lopen van metrostation Europaplein is Strandzuid dé ideale locatie voor een event of een hapje eten. ‘Er zijn nagenoeg geen eventlocaties in Amsterdam die de look en feel, capaciteit en de logistiek van Strandzuid hebben’, zegt Bram. ‘Leveranciers kunnen heel makkelijk aanrijden voor events, er zijn veel hotels in de buurt en er zijn genoeg parkeergelegenheden. Je kunt bovendien vanuit de grachten met je sloepje of rondvaartboot aanmeren.’ Dus ook iedereen die even lekker een hapje wil eten of een borreltje wil doen, kan hier terecht.

Grote capaciteit

Met meerdere sublocaties zoals The Jetty Bar, The Restaurant en The Water Terrace kunnen er verschillende evenementen op hetzelfde moment plaatsvinden. Bram: ‘Tegenwoordig kunnen wij op Strandzuid wel vijf tot zes events tegelijk draaien. Deze sublocaties bieden ook de mogelijkheid om zowel droog als in de buitenlucht te kunnen staan.’ Er is dus heel veel mogelijk op Strandzuid. Zo hebben de kleinste sublocaties als The Waterfront en The Playground een capaciteit van ongeveer 75 tot 100 man, maar in The Boathouse en het terras kan je wel 500 man kwijt. Iedere sublocatie heeft zijn eigen elementen waarmee ze zich van elkaar onderscheiden. Zo kun je op The Playground lekker met je voeten in het zand en kun je bij The Beach Bar aan steigerhouten statafels van je cocktail genieten. Het combineren van verschillende ruimtes is ook mogelijk. Voor groepen van bijvoorbeeld 2000 man kan heel Strandzuid afgehuurd worden.

A la carte op het water

Naast de honderden events die er jaarlijks plaatsvinden, beschikt Strandzuid ook over een a la carte restaurant met een terras aan - en sinds kort zelfs op - het water. Wees wel voorzichtig, want er zit geen hekje tussen de bank en het water. ‘Er is nog niemand in het water gevallen, maar wel een telefoon,’ voegt Bram lachend toe. Deze locatie is volledig af te huren, maar is ook beschikbaar om met een kleinere groep te dineren of lunchen. Wanneer het restaurant wordt afgehuurd, is deze dus ook volledig afgesloten voor bezoekers. Het restaurant is van april tot en met september geopend, want in de overige maanden verandert Strandzuid in de Zuidpool.

Zuidpool

In de wintermaanden verdwijnen de sunnyvibes en het strand en maken zij plaats voor skiliften, glühwein en warme chocolademelk op de Zuidpool. De meeste sublocaties sluiten voor een half jaar, maar drie daarvan blijven met een andere naam open. The Boat House gaat verder als The Mountain House, the Restaurant als the Winter House, en The Beach House als The Ski Hut. ‘Met de wintereditie kunnen we nog events hosten tot ongeveer 1200 man, maar als we ons echt boos maken halen we de 1500 ook wel,’ voegt Bram nog toe.

Vakantie in Amsterdam

Van productpresentaties, sitdown dinners, walkingdinners, bedrijfspresentaties tot simpelweg lekker lunchen. Zowel zakelijk als recreatieve klanten zijn welkom bij Strandzuid. Want het is tenslotte ‘een beetje vakantie in Amsterdam.’

Door > Niels van Uden

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!