Een duurzame bruiloft organiseren? Hier kun je aan denken!Een duurzame bruiloft organiseren? Hier kun je aan denken!
Back Back Nieuws

Een duurzame bruiloft organiseren? Hier kun je aan denken!

13 december 2021

Duurzaamheid gaat een steeds grotere rol spelen in ons leven. Het is dus ook niet gek dat we het in veel dingen terug zien komen. Ook bij een bruiloft kun je rekening houden met duurzaamheid. Hecht jij hier veel waarde aan en ga je binnenkort trouwen? Dan kan het zeker goed zijn om een duurzame bruiloft te organiseren. Maar waar kun je dan allemaal aan denken? Wij helpen je op weg en zetten het hieronder voor je op een rij.

 

Duurzame trouwlocatie kiezen

Een duurzame bruiloft begint natuurlijk allemaal bij het vinden van de ideale trouwlocatie. Mocht je hiernaar op zoek zijn, neem dan vooral even een kijkje bij Weddingspaces, want zij hebben een groot aanbod aan mooie trouwlocaties. Als je graag duurzaam wilt trouwen, is het uiteraard een goed idee om op zoek te gaan naar een duurzame trouwlocatie. Maar waar kan je aan denken bij een duurzame trouwlocatie? Dan hebben we het bijvoorbeeld over een mooie kas en oude boerderij. Bij een duurzame trouwlocatie kun je echter ook denken aan een trouwlocatie die centraal ligt, zodat je gasten per fiets of openbaar vervoer de trouwlocatie kunnen bereiken. Op deze manier wordt de CO2 uitstoot beperkt en dat is natuurlijk beter voor het milieu. Een trouwlocatie op het oog? Vraag dan ook eens of deze locatie duurzaam omgaat met energieverbruik. Zo weet jij zeker dat je een duurzame keuze maakt!

 

Trouwkaarten digitaal versturen of milieuvriendelijk papier

Wil je de gehele bruiloftsplanning zo duurzaam mogelijk doen? Dan is het ook verstandig om de trouwkaarten digitaal te versturen. Dit scheelt je namelijk papier dat verzonden moet worden, wat natuurlijk niet al te best voor het milieu is. Wil je toch graag een papieren uitnodiging? Dat kan, maar om zo duurzaam mogelijk te blijven is het dan aan te raden om te kiezen voor milieuvriendelijk papier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan papier dat gerecycled is.

 

Biologische catering

Een duurzame bruiloft organiseren? Dan is het ook goed om na te denken over biologische catering. Steeds meer cateraars bieden deze mogelijkheid aan, dus dit maakt het een stuk makkelijker voor jou en je partner. Deze cateraars gebruiken in dit geval dus duurzame, biologische producten. Producten die op een duurzame manier geteeld zijn of groentes die zelf geteeld zijn: het kan allemaal tot de mogelijkheden behoren. Bij zowel het diner als bij de hapjes of de bruiloft: maak gebruik van biologische catering als je jouw bruiloft graag zo duurzaam mogelijk wilt maken.

 

Uiteraard zijn er nog meer manieren die je kunt gebruiken om jouw bruiloft duurzaam te maken, dit zijn slechts wat voorbeelden. Het zoeken van mooie duurzame trouwlocaties in Utrecht, Amsterdam of heel ergens anders, het duurzaam versturen van trouwkaarten en het regelen van biologische catering: met deze dingen kun je al een heel eind komen. Maak hier dus zeker gebruik van als je met jouw bruiloft graag rekening wilt houden met het milieu. Het is dus zeker mogelijk om een duurzame bruiloft te organiseren. Hoewel het best even wat tijd en moeite kan kosten om het op deze manier te organiseren, zal je achteraf vast blij zijn met deze keuze!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!