Back Back Nieuws

Edwin van Huis nieuwe directeur NCB Naturalis

23 mei 2011
De Raad van Toezicht van NCB Naturalis heeft drs. Edwin J.F.B. van Huis (1958) benoemd tot algemeen directeur. Hij zal aantreden per 1 juli 2011. Edwin van Huis is op dit moment directeur van het mede door hem opgerichte bureau XPEX, dat interim-management, organisatieadvies en concepten levert voor toeristische en culturele en sector.

 

Ervaringen

Daarvoor was hij tussen 1996 en 2008 algemeen directeur van het Nederlands instituut voor Beeld en Geluid. Ook was hij zakelijk directeur van het Rijksmuseum Amsterdam en werkte hij voor het Ministerie van WVC (Cultuur). Van Huis is bioloog en bedrijfskundige. Bij Beeld en Geluid was hij verantwoordelijk voor de fusie en integratie van 3 zelfstandige archieven en een museum.

 

Leiding Beeld en Geluid

Onder zijn leiding werd Beeld en Geluid een publiekstrekker met meer dan 200.000 bezoekers per jaar in de veel geprezen nieuwbouw op het Mediapark in Hilversum. Beeld en Geluid ontwikkelde zich in die tijd tot een gerenommeerd kennisinstituut dat een internationale voortrekkersrol heeft gekregen in de digitale conservering en digitale beschikbaarstelling van collecties.

 


Internationaal onderzoeksinstituut

Dit zijn onderwerpen die ook bij NCB Naturalis van belang zijn: het instituut wil zich ontwikkelen tot een internationaal gerespecteerd onderzoeksinstituut en wil daarnaast het grote publiek dat zij heeft opgebouwd in Nederland aan zich blijven binden met een gevarieerd tentoonstellingsaanbod.

 

Kernopgaven NCB Naturalis

In het licht van recente fusie van Naturalis met het Zoologisch Museum Amsterdam en het Nationale Herbarium Nederland tot Nederlands Centrum voor Biodiversiteit en de daarmee gepaard gaande plannen voor digitalisering van de collectie en de nieuwbouw, is met Edwin van Huis gekozen voor een ervaren bestuurder met bewezen kwaliteiten op alle kernopgaven waarvoor NCB Naturalis de komende jaren staat.

 

Fotografie: Peter van Beek

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!