Edsilia Rombley gaat het Eurovisie Songfestival medepresenterenEdsilia Rombley gaat het Eurovisie Songfestival medepresenteren
Back Back Nieuws

Edsilia Rombley gaat het Eurovisie Songfestival medepresenteren

09 december 2019

Samen met Chantal Janzen en Jan Smit presenteert Edsilia de twee halve finales en de finale van de 2020-editie. De drie presentatoren openen, vanuit Rotterdam Ahoy, voor zo’n 180 miljoen kijkers de drie live shows, interviewen de artiesten in de greenroom en leiden de puntentelling.

Presentatietalent

‘Met dit presentatie-trio kiezen we in de eerste plaats voor drie mensen met een enorme dosis presentatietalent, die ook nog eens allemaal hun carrière begonnen als artiest,’ zegt Sietse Bakker, Executive Producer Event van het Eurovisie Songfestival 2020.

Edsilia

Edsilia Rombley (1978), geboren in Amsterdam, raakte in 1996 bekend bij het grote publiek als winnares van de Soundmixshow. Het jaar erop won ze ook de Europese Soundmixshow. In 1998 vertegenwoordigde ze Nederland op het Eurovisie Songfestival met Hemel & aarde, waarmee ze een vierde plek behaalde. In 2007 deed ze voor een tweede keer mee met On Top of the World. Ook gaf ze twee keer de punten namens Nederland. In 2009 presenteerde Edsilia het eerste seizoen van Beste Zangers van AVROTROS.

Ladies of Soul

Sinds 2005 heeft de zangeres zeven theatertournees gerealiseerd en daarnaast treedt ze vanaf 2014 jaarlijks op met de Ladies of Soul. In 2019 vertolkte ze de rol van Maria in The Passion en presenteerde ze Eurovision in Concert, wat ze ook in 2020 doet. ‘Twee keer Eurovisie Songfestival, twee keer de puntentelling, twee keer Eurovision in Concert, en dan is ze ook nog eens één van de meest authentieke en eigenzinnige artiesten die ons land rijk is. De songfestival fan community heeft Edsilia in het hart gesloten en daarmee behoeft de keuze voor Edsilia als één van onze drie presentatoren verder weinig toelichting,’ zegt Sietse Bakker.

Ook staat Edsilia op donderdag 19 maart 2020 voor het eerst met een solo-concert in de grote zaal van het Concertgebouw onder de noemer Soulful Memories.

Fotocredits: William Rutten

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!