ECI cultuurfabriek viert 10-jarig bestaanECI cultuurfabriek viert 10-jarig bestaan
Back Back Nieuws

ECI cultuurfabriek viert 10-jarig bestaan

30 juni 2022

Van 8 tot en met 18 september is het feest bij ECI cultuurfabriek in Roermond. Het mooiste cultuurhuis van Limburg viert dan haar 10-jarig bestaan met een dagenlang festival vol muziek, theater, toneel, films en creatieve cursussen. Het festival is voor iedereen toegankelijk.

Gedurende het festival is er uiteraard ook muziek. Zo komt Rowwen Hèze het poppodium twee keer platspelen, staat Nederpopband WIES op de bühne en de altijd steengoede Johnny Cash tributeband: Def Americans. Echter verklapt het cultuurhuis nog niet alles, want op zondagavond 11 september staat er na een gratis previewmiddag een muzikale verrassingsact op de planning in het poppodium

Elke dag de beste film

Filmliefhebbers kunnen tijdens het festival hun lol op! Het cultuurhuis haalt namelijk de beste films van de afgelopen tien jaar van stal. Inclusief twee buitenfilms en een ‘zwijgende’ film genaamd: Meet Buster Keaton...Cops met livemuziek op de achtergrond.

Cursusproeven

Naast muziek, theater en film is er op zaterdagmiddag 10 september speciale aandacht voor creatieve cursussen. Zo zijn er cursussen fashion, tekenen en keramieken, geeft theaterschool LuidZuid toneellessen voor jong en oud en zijn er liveoptredens van muziekensembles en muzikanten die door ECI cultuurfabriek begeleid en opgeleid zijn. Ook is er een kunstexpo.

Van harte welkom

Bij ECI cultuurfabriek is er plek voor alle creatieve geesten. Voor de non-stop creators, de luisteraars, de muzikale toppers, de beginnelingen, de diehards, de leraren, de talenten, de af-en-toe bezoekers, de cabaretliefhebbers, de dansers, de harde werkers, de jongelingen, de ouderen, de buurtbewoners. Kortom: voor de nieuwsgierigen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!