Echte verbinding in een digitale wereldEchte verbinding in een digitale wereld
Back Back Nieuws

Echte verbinding in een digitale wereld

09 mei 2024

Op vrijdag 10 mei, tijdens de officiële Nationale Offline Dag organiseert The Offline Club haar Digital Detox Hangout bij De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam, waar Amsterdammers op vrijdagavond bewust van hun telefoon kunnen ontkoppelen om in plaats daarvan echte verbinding te ervaren.

In een wereld waarin jongeren en volwassenen steeds meer worstelen met schermverslavingen, klinkt er ook een tegengeluid. The Offline Club - een initiatief van Ilya (27), Valentijn (27) en Jordy (28) - is er ‘to swap screen time for real time’.

Een vrijdagavond zonder schermen

Een gezellig gevulde huiskamer op een vrijdagavond. Mensen genesteld op lage banken of grote kussens op een hoogpolig tapijt. Sommigen verdiept in een boek, anderen tekenend in een schetsboek of zachtjes pratend met elkaar. En het belangrijkste: geen telefoon of laptop in zicht. Dat is het beeld van een van de eerste Digital Detox Hangouts van The Offline Club die recent plaatsvond bij De Nieuwe Yogaschool.

Meer vraag naar echte verbinding

De Digital Detox Hangouts van The Offline Club ontstonden vanuit een verlangen van initiatiefnemers Ilya, Valentijn en Jordy naar authentieke verbinding in een tijd waarin schermtijd de overhand neemt. Dat zij niet de enigen zijn, is duidelijk. Na een succesvolle start in Amsterdam ging hun eerste reel op Instagram viral en groeide het Instagram-account van The Offline Club van 0 naar inmiddels bijna 200k volgers en trok het initiatief zelfs de aandacht van (inter)nationale media.

Ilya, co-founder van The Offline Club: ‘Jordy, mijn compagnon was een aantal dagen offline gegaan in een huis in de natuur. Dat inspireerde me om dat ook te doen als experiment. Ik kwam terug met zoveel inspiratie en voelde me heel erg opgeladen na een drukke tijd. Toen dacht ik: meer mensen moeten dit ervaren. Zo kwamen we op het idee van The Offline Club.’

Verbinding met jezelf en gelijkgestemden

Tijdens Digital Detox Hangouts kunnen deelnemers bewust van hun telefoon ontkoppelen en in plaats daarvan vertragen, vrij van digitale afleidingen. De vrijdagavonden in de knusse huiskamer van De Nieuwe Yogaschool bieden de ruimte om te ontspannen met een goed boek, een bordspel te spelen, een goed gesprek te voeren, of de creativiteit de vrije loop te laten met een groep gelijkgestemden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!