Echte Oktoberfest gaat wederom niet door, maar er zijn (nog) alternatievenEchte Oktoberfest gaat wederom niet door, maar er zijn (nog) alternatieven
Back Back Nieuws

Echte Oktoberfest gaat wederom niet door, maar er zijn (nog) alternatieven

03 september 2021

Vroeg in het jaar leken de vooruitzichten nog hoopvol voor de terugkeer van het beroemde Oktoberfest in München na een gemiste editie in 2020 als gevolg van de coronacrisis. Maar helaas, in mei werd bekendgemaakt dat ook deze editie geen doorgang kan vinden. Betekent dit dat in passende verkleedkleding naar een Beiers feest dit jaar helemaal niet kan? Gelukkig niet, want er zijn een aantal alternatieven om te overwegen die vooralsnog niet geannuleerd zijn.

Oktoberfestreizen

Oktoberfestreizen, de grootste organisator van Oktoberfest-trips in Nederland laat weten tóch een alternatieve Oktoberfestreis te organiseren, zodat er toch gefeest kan worden in München. Zij bieden een reis aan waarbij je een weekend Oktoberfest kunt vieren in München op alternatieve locaties en buiten de gebaande Oktoberfest-paden. Dichter bij het echte Oktoberfest ga je dit jaar waarschijnlijk niet meer komen.

Mogelijkheden in Nederland

In Nederland zelf is er vooralsnog ruimte voor kleine eendaagse buitenfestivals met maximaal 750 bezoekers. Deze mogen ook plaatsvinden in een tent die aan vier zijden open is. Bezoekers moeten volledig zijn gevaccineerd, corona hebben doorgemaakt minder zes maanden geleden, of een zeer recente negatieve testuitslag hebben. Bezoekers hoeven dan niet per se aan een biertafel te zitten.

Het Foute Oktoberfest

Vooralsnog is er een kans dat Het Foute Oktoberfest op zaterdag 2 oktober wél kan doorgaan. Hiervoor hoef je niet eens af te dalen naar Beieren, want het evenement wordt in het Goffertpark in Nijmegen gehouden. Volgens de website in de grootste feesttent van Europa met plaats voor 15.000 man, maar dat lijkt gezien de regels niet reëel. Gaat het door, dan is dit wellicht dé plek om dit jaar alsnog los te gaan in Oktoberfest kleding met bier, braadworsten en foute muziek.

Evenementen op andere plekken in Nederland

Ook op verschillende andere plekken in Nederland staan vooralsnog eendaagse Oktoberfest-evenementen in de planning. Op 18 september kun je bijvoorbeeld terecht in Emmen voor lange biertafels, een dansvloer, optredens en braadworst. Op 2 oktober worden er soortgelijke eendaagse evenementen verzorgd in Alkmaar, Geerdijk en Apeldoorn. In het Noord-Brabantse Netersel wordt op 18 oktober Das Kempisch Oktoberfest georganiseerd.

Het blijft de komende tijd nog wel ingewikkeld wat betreft evenementen, dus we moeten het doen met wat er wél kan. Hopelijk kan er dus op een kleinere schaal gedurende een eendaags evenement alsnog genoten worden van die bijzondere Oktoberfest-sfeer. Volgend jaar kan het echte festival hopelijk weer doorgang vinden.

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!