Easyfairs neemt deel aan strijd tegen het coronavirusEasyfairs neemt deel aan strijd tegen het coronavirus
Back Back Nieuws

Easyfairs neemt deel aan strijd tegen het coronavirus

19 maart 2020

Easyfairs Nederland heeft besloten actief mee te werken aan de strijd tegen het coronavirus. De beurs- en eventorganisator en tevens eigenaar van Evenementenhal Gorinchem en Hardenberg en uitbater van Evenementenhal Venray zal haar locaties ter beschikking stellen aan de lokale en nationale overheden die betrokken zijn in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus.

De evolutie van het coronavirus en de snelheid van de ingrijpende maatregelen die de overheden nemen om de verdere verspreiding tegen te gaan hebben een verregaande impact, direct of indirect, op de gehele bevolking en op alle economische sectoren. De sector van beurzen en events is in het bijzonder getroffen aangezien alle evenementen die de komende weken gepland waren in zo goed als alle landen zijn uitgesteld. Aangezien Easyfairs haar steentje wil bijdragen aan de collectieve maatregelen tegen het coronavirus, heeft het bedrijf aan de Nederlandse overheden voorgesteld om haar locaties ter beschikking te stellen in functie van hun noden. Dit geldt ook voor alle buitenlandse eventlocaties van Easyfairs: in België gaat het om Flanders Expo (Gent), Antwerp Expo (Antwerpen), Nekkerhal Brussels North (Mechelen) en Namur Expo (Namen) en in Zweden om Kistamässan (Stockholm), Malmömässan (Malmö) en Abymässan (Gothenburg).

Collectieve inspanning

Jeroen van Hooff, CEO van Easyfairs Nederland licht toe: 'Wij zijn bijzonder onder de indruk van en geraakt door de onvoorwaardelijke inzet van alle overheden en gezondheidsinstanties. Wij vinden het logisch om als bedrijf zelf deel te nemen aan deze collectieve inspanning ter bestrijding van het coronavirus en om, waar mogelijk, het leed te verzachten van zij die direct getroffen zijn. Onze eventlocaties kunnen dienst doen als tijdelijke zorgcentra, locaties voor het onthaal en het scheiden van patiënten, stockageruimtes van medisch materiaal, enz. We hebben de burgemeesters en wethouders van de gemeente Gorinchem, Hardenberg en Venray persoonlijk op de hoogte gebracht en zij hebben ons laten weten dat ze indien nodig, gebruik zullen maken van dit initiatief.'

 

Op de foto: Evenementenhal Gorinchem

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!