Back Back Nieuws

Eastern Cape Tourism aanwezig op Vakantiebeurs

08 januari 2010
Met het WK 2010 in aantocht zal Eastern Cape Tourism Board aanwezig zijn op de Vakantiebeurs (10-17 januari) in Utrecht. "Nederlanders moeten meer kennis krijgen over de Eastern Cape (Oostkaap) in Zuid-Afrika, zeker omdat hier 8 van de 64 wedstrijden van het WK gespeeld zullen worden," aldus de organisatie.

De Oostkaap is een van de negen provincies in Zuid-Afrika, gelegen aan de ongerepte oostkust. Het is de geboortestreek van Nelson Mandela, de provincie waar de Xhosa bevolking van oorsprong woont en waar veel te beleven is.

WK wedstrijden
Nelson Mandela Bay (Port Elizabeth) is een van de steden waar WK wedstrijden worden gespeeld. De stad heeft een grote haven en een commercieel centrum en ademt een maritieme sfeer uit. Er wonen meer dan 1 miljoen inwoners. "Omringd door uitgestrekte stranden, liggend aan de warme Indische Oceaan en een heerlijk klimaat maken de Oostkaap een populaire vakantiebestemming." 

 

Avontuur op elk niveau
De Oostkaap is volgens Eastern Cape Tourism Board de meest avontuurlijke provincie van Zuid-Afrika. Hier kan je de hoogste bungyjump ter wereld maken (Bloukrans River Bridge over de Stormsrivier), naar het park met de meeste olifanten (Addo Elephant Park), skiën in het enige skiresort van Zuid-Afrika (Tiffindell in de Drakensbergen) of walvissen spotten in de overweldigende oceaan.

 

Vakantiebeurs

De informatiestand van de Oostkaap is te vinden op het Zuid-Afrika Paviljoen van de Vakantiebeurs, Hal 1, stand D080.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!