East Side ontwikkelt totaalcampagne Joke Smit Prijs East Side ontwikkelt totaalcampagne Joke Smit Prijs
Back Back Nieuws

East Side ontwikkelt totaalcampagne Joke Smit Prijs

17 januari 2020

De Joke Smit Prijs, de tweejaarlijkse regeringsprijs op het gebied van vrouwenemancipatie, is weer uitgereikt. East Side was niet alleen verantwoordelijk voor concept en productie van de feestelijke uitreiking, maar ook van het online offensief.

'Ik Verdien Het'

In opdracht van het Ministerie van OCW ontwikkelde East Side de campagne ‘Ik verdien het’ om brede aandacht te vragen voor financiële onafhankelijkheid van, met name jonge, vrouwen. Aangezien de juiste studie- en carrièrekeuze al aan de basis van financiële onafhankelijkheid staan kozen we als eventlocatie voor MBO College Poort in Almere, in het hart van de doelgroep. Communicatie via Instagram en de keuze voor Yara Michels, hoofdredacteur LINDA.Meiden, waren andere belangrijke onderdelen van de campagne.

Bruggen slaan

Uit handen van minister Wouter Koolmees (Ministerie SZW) ontving Mariëtte Hamer, voorzitter van de SER de Joke Smit oeuvreprijs. De Joke Smit Aanmoedigingsprijs was na online stemmen door het publiek voor Rocky Hehakaija. Bankinterviews met verschillende generaties vrouwen, een interactieve quiz en optreden van Alea Kay die met input van het publiek ter plekke een lied maakte over emancipatie-issues, zorgden voor een afwisselend event, dat de brug sloeg tussen oude en jonge garde feministen.

Bekijk de aftermovie, gemaakt door studenten van de Nederlandse Fotovak School.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!