Back Back Nieuws

Duynisveld events & communicatie lanceert The Hague Events als antwoord op WKR

03 april 2015
Na achttien jaar evenementen organiseren en advisering in bedrijfscommunicatie lanceert Duynisveld events & communicatie een dochteronderneming: The Hague Events. The Hague Events organiseert congressen, seminars en corporate events met een boodschap en thematische business tours voor (buitenlandse) zakenmensen, ambtenaren en expats. Daarmee geeft The Hague Events antwoord op de verscherpte werkkostenregeling en biedt het organisaties fiscale voordelen.

Congressen en events met inhoud 
‘Vanuit de publieke en innovatieve private sector neemt de vraag naar evenementen met inhoud toe. Met The Hague Events haken we hierop in’, vertelt directeur Ruud Duynisveld. ‘We organiseren evenementen, congressen en seminars van begin tot eind. Zo verzorgen we het uitnodigingsproces, het registratiesysteem, de  juiste locatie of het inrichten van  de eigen locatie, de parkeerbegeleiding, de catering, de aankleding en audiovisuele middelen. Daarnaast bieden we - geheel volgens de wensen van de aanvrager - complete, soms kant-en-klare, congres en -evenementenprogramma’s, waarbij sprekers de aanwezigen informeren over specifieke onderwerpen. Het doel: aanwezigen boeien, betrekken en binden.’

Thematische business tours 
Kennisdelen en inspiratie opdoen staat ook centraal bij de verschillende thematische business tours van The Hague Events. Zo worden bij ‘Het hart van de horticultuur’ innovatieve bedrijven uit het Westland en omstreken bezocht. En voert de tour ‘Hollandse waterwerken’ de zakelijke bezoeker langs uiteenlopende waterinnovaties in Zuid-Holland, waaronder de Maeslantkering en de Zandmotor. ‘Iedere business tour is op maat samen te stellen. De gemene deler is de informatieve invulling: we zoomen in op innovatieve bedrijven en inspirerende ondernemers. The Hague Events organiseert, coördineert en begeleidt de – al dan niet meerdaagse – programma’s’, aldus Duynisveld.

Fiscaal aftrekbaar 
Met het aanbieden van thematische business tours en inhoudelijke congressen en evenementen biedt The Hague Events ook een voordeel voor opdrachtgevers. Sinds 1 januari 2015 is de verscherpte Werkkostenregeling namelijk kracht. Deze regeling stelt dat het percentage dat organisaties jaarlijks kunnen besteden aan onder meer bedrijfsuitjes of personeelsfeesten niet meer dan 1,2 procent over de totale loonsom mag bedragen. Bij overschrijving daarvan wordt een naheffing van 80 procent in rekening gebracht. Buiten het forfait vallen evenementen en uitjes met een (overwegend) zakelijk, inhoudelijk en/of trainingskarakter. Kortom, een invulling met een educatief onderdeel gericht op het verbeteren van vaardigheden valt buiten de Werkkostenregeling. Met name voor de organisaties uit  de private sector biedt The Hague Events zo letterlijk en figuurlijk meerwaarde.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!