Duurzame kerstbomen bij de WerkspoorkathedraalDuurzame kerstbomen bij de Werkspoorkathedraal
Back Back Nieuws

Duurzame kerstbomen bij de Werkspoorkathedraal

20 november 2020

Wist je dat er in Nederland na de kerst zo’n 2,5 miljoen kerstbomen worden weggegooid? Dat kan natuurlijk anders! Op 6 en 12 december wordt de Werkspoorkathedraal in Utrecht omgetoverd tot een kerstbomenparadijs vol duurzame kerstbomen van BeterBoompje.

Via BeterBoompje koop je een kerstboom mét of zonder kluit. De boom mét kluit wordt na de kerst weer teruggeplant in de natuur. Voor de boom zonder kluit worden 2 bio stekjes geplant in het Lowlander Kerstbos. Als deze boompjes groot genoeg zijn kunnen ze gemiddeld 5 jaar lang worden gebruikt als adoptiekerstboom. En de bomen die niet meer te redden zijn? Daar maakt Lowlander een heerlijke IPA van! Je eigen boom, maar dan in de vorm van een biertje.

Impact maken

Alex de Graaf bedacht het idee samen met zijn zwager Frank Haagen. 'Veel Nederlanders willen een goede kerstboom maar geen gedoe. Met een BeterBoompje kan je op een laagdrempelige manier een stap in de goede richting zetten. En hoe meer mensen meedoen, hoe grter onze impact', aldus Alex. 'Uiteindelijk willen we allemaal dat ultieme kerstgevoel in huis halen, maar met een BeterBoompje hou je daar wel een fijner gevoel aan over.'

Om de ophaalmomenten bij de Werkspoorkathedraal extra feestelijk te maken zijn ook de Meisjes van de Wijn en Bakx & Meijer van de partij. En natuurlijk kunnen de kersthitjes niet ontbreken. Bestel je boom, kies de Werkspoorkathedraal als pick-up locatie en kom de boom op 6 of 12 december ophalen op een moment naar keuze. Samen maken we de kerst een beetje duurzamer.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!