Duurzaamheidsslag voor BilderbergontbijtDuurzaamheidsslag voor Bilderbergontbijt
Back Back Nieuws

Duurzaamheidsslag voor Bilderbergontbijt

15 mei 2023

Het Bilderberg Ontbijt wordt verduurzaamd. Alle 125 ontbijtproducten zijn de afgelopen maanden uitgebreid geëvalueerd en vervangen door duurzame keuzes, ook op het gebied van verpakkingen. Zo gebruikt Bilderberg geen monoverpakkingen meer bij het ontbijt, zijn duurzame(re) ingrediënten toegevoegd en is kritisch gekeken naar zaken als afvalbeheer en voedselverspilling. Na een geslaagde proef in het Bilderberg Garden Hotel is gestart met het uitrollen naar alle hotels.

 

De kwaliteit van het Bilderberg ontbijt wordt door gasten gemiddeld met een 9 beoordeeld. De uitdaging was om grote stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid zonder concessies te doen aan de kwaliteit. ‘Dat is gelukt. Onze gasten zijn erg enthousiast en de nieuwe keuzes vallen in de smaak. Zonder monoverpakkingen ogen de ontbijt-ingrediënten ook aantrekkelijker en smakelijker. We zijn ervan overtuigd dat gasten in alle Bilderberg hotels dit nieuwe ontbijt kunnen waarderen,’ aldus Ernst van der Waal, Director of Operations van Bilderberg.

O.a. minder afval en suiker

Gasten van Bilderberg treffen voortaan boter in een vloot, ontbijtkoek in blik, beschuit in een bus, hagelslag en pindakaas in een pot. Ook honing (o.a. Honing van De Koning) en jam van TLANT (zonder toegevoegde suiker) zijn verpakt in potten. Vanwege het suikergehalte is Bilderberg afgestapt van diverse soorten sapconcentraten. Daarnaast zijn plantaardige alternatieven ingevoerd als haver-, soja- en amandelmelk. Bilderberg schenkt de hoogwaardige, duurzame Lavazza Alteco Organic koffie en verse, onvermengde thee uit blik van Dilmah uit Sri Lanka.

Bewust Bilderberg

Ernst van der Waal vervolgt: ‘Dit nieuwe ontbijt sluit helemaal aan op de doelstellingen die we onszelf hebben gesteld in ons laatste duurzaamheidsrapportage 'Bewust Bilderberg'. In dit rapport dagen we onszelf in acht doelstellingen uit om bij te dragen aan een duurzame wereld. Eén van deze doelstellingen is eten en drinken. Een onderwerp dat ons na aan het hart ligt en waarmee we als hotelketen hét verschil kunnen maken. We hebben plantaardige gerechten toegevoegd en we verminderen foodwaste. Daarnaast zijn we gestopt met monoverpakkingen waardoor plastic afval afneemt. Dit is van grote invloed op de doelstellingen op het gebied van afval en recycling. Daarbij werken we graag samen met lokale partners die zelf ook maatschappelijk verantwoord ondernemen, zoals het Vlaamsch Broodhuys of TLANT, die naast eerlijke duurzame producten ook werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.’

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!