Duurzaam partnerschap tussen Clean the World en Kapellerput HotelDuurzaam partnerschap tussen Clean the World en Kapellerput Hotel
Back Back Nieuws

Duurzaam partnerschap tussen Clean the World en Kapellerput Hotel

13 november 2023

Duurzaamheid staat centraal bij hotel Kapellerput in Heeze, waar de toewijding om bewust om te gaan met het milieu diep in hun DNA is verankerd. Met een focus op recycling, afvalvermindering, energie-efficiëntie en ethisch verantwoord inkopen, is Kapellerput een baken van milieuvriendelijke praktijken. Daarom worden in de badkamers van het hotel Fair Trade en Nordic Swan Ecolabel gecertificeerde cosmeticadispensers gebruikt.

Ada Cosmetics en Kapellerput hotel werken samen met Clean the World om een afvalbeheeroplossing te implementeren voor het recyclen van het milieubewuste amenity afval dat afkomstig is van de hotelkamers. Deze samenwerking versterkt niet alleen Kapellerput's toewijding aan duurzame doelen, maar is ook een bewijs van hun vastberadenheid om een betekenisvolle impact te hebben.

ADA Cosmetics, marktleider op het gebied van hotelfaciliteiten, stelt al meer dan vier decennia de norm op het gebied van duurzaamheid en was dit jaar de eerste in de branche die vrijwillig een CSR-rapport publiceerde. Om de gastenervaring van de steeds bewustere reizigers te verbeteren, moedigt ADA alle partners aan om deel te nemen aan het Clean the World's Global Hospitality Program, dat gebruikte zeep en shampoo dispensers voor toiletartikelen omzet in levensreddende, essentiële voorraden voor gemeenschappen in nood over de hele wereld.

Over hotel Kapellerput

Kapellerput is een zelfstandig en duurzaam hotel gelegen op een 25 hectare groot landgoed in Heeze, dichtbij Eindhoven. Met 30 conferentiezalen en 97 hotelkamers is Kapellerput specialist op de zakelijke markt. Kapellerput staat bekend vanwege haar vernieuwende en  bijzondere werkomgevingen waaronder de duurzame boomhut KABAN. Het hotel werd in 2023 voor het 15e jaar op rij beloond met een Gouden Green Key en ontving tevens de Gaia Green Award voor duurzaamste hotel in Nederland en België.

Over Clean the World

Clean the World is wereldwijd toonaangevend op het gebied van duurzame oplossingen voor het milieu en de sociale gevolgen, door gebruikte zeep en dispensers en flacons die de hotellerie anders zou weggooien, om te zetten in levensreddende, essentiële voorraden voor gemeenschappen in nood over de hele wereld. Met elke gerecyclede zeep en gebruikte toiletartikelen helpt Clean the World de impact van vervuiling op onze planeet te verminderen en verbetert het de levens van vrouwen, kinderen en gemeenschappen wereldwijd door nieuwe zeep te doneren aan wereldwijde NGO's, zoals Clean the World Foundation.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!