Back Back Nieuws

Duurzaam fashion label People's Avenue gelanceerd in Westergasfabriek

30 september 2015
In het Machinegebouw van de Westergasfabriek werd afgelopen maandag door middel van een launch party het nieuwe modelabel People’s Avenue gepresenteerd. Dit nieuwe kledingmerk lanceert deze maand haar eerste collectie en dat was reden voor een feestje. Vele genodigden waren aanwezig voor een exclusieve preview van de collectie. Tijdens de lancering vertelde oprichter Roland Wiechert over de missie van People’s Avenue en ook hoofddesigner Manon Giljam kwam aan het woord. Mari van de Ven heeft als gastdesigner een collectie ontworpen voor het label en natuurlijk was ook hij aanwezig om zijn ervaringen met het publiek te delen. Dennis van der Geest maakte het feestje compleet door de aanwezigen vanachter zijn draaitafel te voorzien van de beste muziek. 

INFACT
Toen Roland Wiechert vier jaar geleden enkele textielfabrieken in India bezocht, schrok hij van de werkomstandigheden. Met de gedachte daar wat aan te doen, kreeg terug in Nederland INFACT gestalte. INFACT produceert duurzame kleding van biologisch katoen en levert promotie- en bedrijfskleding aan onder anderen Audi, Vogue en Staatsbosbeheer. Met de ervaring van de afgelopen vier jaar maakt INFACT nu de overstap naar een echt modemerk: People’s Avenue. 

Duurzame materialen
People’s Avenue presenteert duurzame basics én high-fashion items voor zowel mannen als vrouwen. Het label staat voor hoogwaardige kwaliteit, strakke designs en veel aandacht voor detail. De hoofddesigner van People’s Avenue, Manon Giljam, heeft zich voor de collectie laten inspireren door de goede eigenschappen van duurzame materialen, zoals biologisch katoen. Vanwege de beperkte keuze in materialen werd Manon geprikkeld om met nooit eerder gebruikte technieken te werken. Als resultaat brengt People’s Avenue bijvoorbeeld geprinte sweaters met bijzondere print- en borduurtechnieken. 

Gastdesiners
Iedere collectie van People’s Avenue wordt aangevuld met een collectie van gastdesigners. Voor deze eerste collectie werd Mari van de Ven gevraagd. Zijn collectie bestaat uit T-shirts, overhemden en broeken waarop bijzondere technieken zijn toegepast. Fashionbloggers Lizzy van der Ligt en Annic van Wonderen storten zich samen met designers van People’s Avenue op de komende collectie.

People’s Avenue opent later deze week twee winkels. Eén op de Grote Houtstraat in Haarlem en één op de Choorstraat in Utrecht. Meer informatie is te vinden op peoplesavenue.com.

Op de foto: In het midden Roland Wiechert met rechts naast hem hoofdesigner Manon Giljam.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!