Dutch Media Week goes hybrideDutch Media Week goes hybride
Back Back Nieuws

Dutch Media Week goes hybride

01 oktober 2020

In nauwe samenwerking met Beeld en Geluid en Gemeente Hilversum organiseert Events in Business de Dutch Media Week. Deze week zal plaatsvinden van 3 tot en met 11 oktober. De voorbereidingen zijn in volle gang en de organisatie belooft een gevarieerde programmering vol boeiende mediafacts, meet-ups, interactieve talkshows en innovatieve masterclasses.

Herman Dummer, eigenaar Events in Business: ‘Dutch Media Week toont de ontwikkeling van de media en stimuleert innovatie en openlijke discussies over de impact van media op mens en maatschappij. Het thema 2020: Anytime Anyplace, want media zijn overal en altijd beschikbaar. Use it wisely.’

Virtual Venue

In verband met de huidige maatregelen omtrent events en bijeenkomsten is Dutch Media Week in hybride vorm opgezet in een sfeervolle virtuele omgeving. Vanuit de speciaal ontwikkelde Virtual Venue met verschillende stages wordt een sterk inhoudelijk programma gestreamd waarop iedereen vanuit zijn eigen thuis- of werkomgeving kan inpluggen.

Media in Business

‘Ondernemers zijn op zoek naar nieuwe wegen en initiatieven’, stelt Antal van Elsen, relatiemanager Beeld en Geluid. ‘Daarom wordt dagelijks Business in Media gebracht, gepresenteerd door Humberto Tan. Een onderhoudende talkshow waarin de host in gesprek gaat met innovators uit de mediabranche en het bedrijfsleven over de kennis, kracht, kunde en creativiteit van de media en wat dit kan betekenen voor de (groot)zakelijke markt.’

Prikkelende Programmering

‘We hebben een diverse en interessante programmering vormgegeven, die de verschillende zijden van de media goed belicht en ter discussie stelt’, vertelt Van Elsen. Tijdens ‘Wéér een talkshow over diversiteit’ besteedt presentator Andrew Makkinga aandacht aan de vraag hoe inclusief en divers de media-industrie is en welke stappen daarin gemaakt kunnen worden.

In ‘Dutch Media Week Talk’ nemen Monique van Dusseldorp en wisselende gasten je mee langs een van de dagthema’s van Dutch Media Week: International, Industry, Talent, Society en Future. ‘Internationale zaken’ belicht internationale digitale supermachten die het digitale landschap domineren en onderzoekt wat er nodig is voor een bloeiende Nederlandse media-industrie. Bij ‘innovatie en productie’ komen vele nieuwe en efficiënte manieren van werken aan bod die tot stand zijn gekomen door de noodzakelijke veranderingen door corona. ‘Talent’ gaat over de voortdurende veranderingen, welke expertise nu en in de toekomst nodig zijn en wat dit betekent voor bedrijven, opleidingen en mediaprofessionals. In ‘Society: Privacy en media’ wordt de wereldwijde verhandeling in data over voorkeuren en gedrag belicht terwijl ‘Future: 5G en media’ vooruitkijkt naar de nieuwe architectuur van interactie in het medialandschap van de toekomst.

Tijdens de ‘Talkshow Anytime Anyplace’ gaat Mischa Blok via vijf minicolleges in gesprek met wetenschappers, deskundigen en bekende mediamakers over ons dagelijks leven met liken, volgen, zoomen, tiktokken, chatten, cammen, snappen, bellen, reaguren, youtuben, bingen en appen.

Plug in en ervaar zelf

Van Elsen: ‘Een productie van deze omvang, diversiteit en impact kan alleen tot stand worden gebracht door ongebreideld enthousiasme en een nauwe samenwerking met welwillende en kordate partijen.’ Plug in van 3 tot en met 11 oktober en ervaar de beste streams met onder andere workshops, awardshows, stagemarkten en conferenties in de Virtual Venue. Van 5 tot en met 9 oktober worden dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur live talkshows uitgezonden vanuit de studio bij Beeld en Geluid. Ieder uur een nieuw programma met interessante sprekers en spannende verhalen uit de media.

Door > Nathalie Schalke

 

Foto's: Paul Ridderhof

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!