Duitse minister moedigt aan: organiseer evenementenDuitse minister moedigt aan: organiseer evenementen
Back Back Nieuws

Duitse minister moedigt aan: organiseer evenementen

07 december 2020

De Duitse minister van Financiën moedigt de evenementenbranche aan om weer evenementen te organiseren. De minister wil grootse evenementen op deze manier behouden. Met onderstaand plan steunt de overheid de evenementenbranche om weer zo snel mogelijk aan de slag te kunnen.

Evenementen in tweede helft 2021

In de tweede helft van 2021 hoopt de Duitse minister van Financiën Olaf Scholz weer evenementen te zien. Hij roept de cultuursector op om voor deze periode evenementen te organiseren. Concerten, voorstellingen en andere evenementen kunnen voor de tweede helft van 2021 grootschalig uitgewerkt en gerealiseerd worden. Mocht de coronapandemie dan niet voorbij zijn, zal de Duitse overheid de gemaakte kosten vergoeden.

Steun voor de cultuursector

Met dit plan wil de Duitse minister de evenementenbranche weer aan het werk krijgen. ‘Anders is de pandemie straks wel voorbij, maar zijn er geen grote concerten meer’, vertelt hij aan Der Tagesspiegel. Naast het plan om de kosten te vergoeden als evenementen niet doorgaan in de voorgestelde periode, werkt minister Scholz aan een nieuw steunpakket voor de cultuursector.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!