DrumDrieDaagse 2022DrumDrieDaagse 2022
Back Back Nieuws

DrumDrieDaagse 2022

17 augustus 2022

In het weekend van 19, 20 en 21 augustus vindt de 21e editie van de DrumDrieDaagse plaats in Muziekcentrum Musicon, Den Haag. Tijdens de jaarlijkse drumbootcamp verzorgen de beste drummers van Nederland een heel weekend aan workshops, clinics en masterclasses voor drummers van alle niveaus. Onder leiding van de Haagse drumkoning Cesar Zuiderwijk, bekend van de bands Golden Earring en Sloper met Mario Goossens, en meesterdrummers Koen Herfst, Olaf Fase, Cyril Directie, internationaal bekende jazzdrummer Jamie Peet, en brushkoning Chris Strik en anderen, krijgen de cursisten les in verschillende drumtechnieken en percussie-instrumenten.

Daarnaast zijn er livedemonstraties door de workshopdocenten en hun bands. Zo treedt Cesar Zuiderwijk op met zijn slagwerkgroep Drum Demons en geeft meesterpercussionist Bart Fermie een bijzonder soloconcert. Deze clinics en demo's zijn alleen toegankelijk voor de cursisten van de DrumDrieDaagse, maar er zijn ook twee concerten die iedereen kan bijwonen, op vrijdag- en zaterdagavond.

Montis, Goudsmit & Directie

Op vrijdag 19 augustus geeft Cyril Directie met zijn band Montis, Goudsmit & Directie een concert op de planken van het Musicon podium. Montis, Goudsmit & Directie zijn binnen enkele jaren dé Soul Jazz sensatie van Nederland geworden. Nog voordat hun debuutalbum ‘Taste of Culture’ in december 2019 verscheen werd de band geboekt in binnen- en buitenland. Daar zorgde de reputatie van de drie bandleden wel voor. Dankzij hun tv-bekendheid, prestigieuze prijzen, hun gedrevenheid en rijke oeuvre werden de heren al op voorhand door een breed publiek in de harten gesloten. Toegang €12,50.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!