Back Back Nieuws

Driesterrenchef Grant Achatz opent restaurant in NH Collection Eurobuilding

22 oktober 2015
De Amerikaanse chef-kok Grant Achatz, door Michelin bekroond met drie sterren voor zijn restaurant Alinea in Chicago, opent begin januari 2016 een tijdelijk restaurant in NH Collection Eurobuilding in Madrid. Gedurende vier weken is Alinea in Chicago gesloten voor renovatie en zal Achatz tijdelijk zijn intrek nemen in het Madrileense vlaggenship van het NH Collection merk. Met de komst van Achatz verwelkomt NH Hotel Group de zesde sterrenchef binnen de keten, die het aantal Michelinsterren van NH Collection Eurobuilding eveneens op zes brengt.

Gastronomie en NH Collection
Hoogwaardige gastronomie is één van de pijlers van NH Collection en de samenwerking met sterrenchef Grant Achatz past dan ook naadloos in deze merkstrategie: ’NH Collection biedt gasten niet alleen het beste op het gebied van service, hospitality en innovatie, maar ook op culinair niveau. Met de komst van Grant Achatz hebben we de absolute top in huis en kunnen we onze gasten een unieke gastronomische ervaring bieden binnen de muren van één enkel hotel’, aldus Hugo Rovira, Managing Director van NH Hotel Group Spanje, Portugal en Andorra.

In NH Collection Eurobuilding bevindt zich een cluster aan gastronomische formules. Het hotel telt vier restaurants, waaronder DiverXO van David Muñoz, het enige 3* Michelinrestaurant in Madrid. Met de komst van Grant Achatz telt het hotel tussen 12 januari en 6 februari 2016 zes Michelinsterren. Achatz en zijn brigade nemen hun intrek in de VIP Dining Space van het hotel, die aangepast wordt aan de look&feel van Achatz's restaurant in Chicago.

Fenomeen
Grant Achatz is één van de meest gelauwerde chefs ter de wereld. Zo ontving hij de James Beard Foundation Award voor Beste Chef van de Verenigde Staten. Time Magazine benoemde Achatz bovendien tot één van de 100 Meest Invloedrijke Mensen ter Wereld.

Alinea is één van de twaalf driesterrenrestaurants in de Verenigde Staten en het enige in Chicago. De verhuizing van Alinea naar NH Collection Eurobuilding is uniek: nooit eerder verhuisde een internationale 3* Michelinchef met zijn gehele brigade naar een ander continent.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!