Back Back Interview

Driesse van de Weg: ‘Enthousiasme, gedrevenheid en liefde voor het vak moet je hebben’

28 december 2012

Waar halen je branchegenoten hun inspiratie vandaan? Wat was hun grootste blunder? En welke gouden tip willen ze delen? In Event Personality leer je je branchegenoten pas echt kennen! Deze week maak je kennis met Event Personality Driesse van de Weg, mede eigenaar van Mood4Food, Directeur van Loods 3 en partner van The Industrials.

Wie is Driesse van de Weg
Driesse van de Weg, 39 jaar, getrouwd op 18 augustus 2012 met Zsa-Zsa, huisdier Bull Terriër naam ‘Sticks’, Eigenaar van Trend Forward Events & More en Harbour Golf Scheveningen, mede eigenaar van Mood4Food, Directeur van Loods 3 en partner van The Industrials.

Kort bedrijfsprofiel
In 2004 ben ik met Trend Forward Events & More gestart, met de achterliggende gedachte dat ik naast ‘events’ ook ‘more’ wilde gaan doen in de toekomst. Vandaar de naam waar inmiddels meerdere labels onder vallen naast de events die we organiseren. Met Trend Forward doen we creatieve producties van concept tot uitvoering, zakelijke events, sportieve events en feesten in opdracht. Een enkele keer organiseren we zelf een feest of ander soort happening.

Daarnaast hebben we met Trend Forward in 2011 het populaire Harbour Golf Scheveningen bedacht en neergezet. Op het voormalige 22.000 M2 grote Norfolk Evenemententerrein kun je tegenwoordig golfen op de 9 Holes Fun Golfcourse die daar 6 maanden per jaar ligt en afslaan op de Aqua Driving Range, waarvan de drijvende hole in de haven van Scheveningen ligt. Fantastisch, uniek en een echte aanrader om als uitje te doen met het bedrijf.

Met Loods 3, de unieke evenementenlocatie aan de haven, maken we onderdeel uit van The Industrials, een verbond van 4 Haagse industriële evenementenlocaties. Iedere locatie heeft zijn eigen imago en stijl en daarmee zijn The Industrials een aanwinst voor vergaderend en evenementen organiserend Nederland.

Mood4Food viel eerst onder Trend Forward Events & More, maar door het enorme succes is Mood4Food losgekoppeld en is mijn vrouw Zsa-Zsa daarvan de eigenaar en gaat over de culinaire invulling, terwijl we met Trend Forward Mood4Food ondersteunen op productioneel vlak.

Mijn motto
Enthousiasme, gedrevenheid en liefde voor het vak moet je hebben, dat straal je dan ook uit!

Het mooiste evenement dat ik georganiseerd heb
We hebben veel verschillende events georganiseerd en kan niet een event noemen dat er met kop en schouders bovenuit steekt. Maar evenementen waar we creatief te werk kunnen gaan of evenementen met sportieve programma’s erin hebben wel onze voorkeur.

Hoe ik de toekomst van de evenementenbranche zie
Rooskleurig! We spelen altijd in op de hedendaagse wens en situatie, dus dat komt wel goed allemaal.

Ben ik geworden wat ik had willen zijn?
Ik ben een tevreden mens.

Waar ik mijn inspiratie vandaan haal
Muziek, vakanties, voetbal en werk.

Dit is mijn droom
Over enige tijd een heerlijk huis in Spanje en daar samen met Zsa-Zsa oud worden.

Ik bewonder uit de evenementenbranche
Ik heb niet echt iemand die of iets dat ik bewonder, maar als ik beelden van Sensation zie dan denk ik toch iedere keer weer 'WAUW'.

Mijn gouden tip die ik altijd toepas in mijn vak
Enthousiast zijn en blijven.

Deze (publieks)evenementen staan steevast in mijn agenda
Parkpop, Beatstad

Mijn grootste hobby
Muziek en voetbal, maar heb voor beide te weinig tijd.

Favoriete boek, tijdschrift en tv-programma
Boek: The Lost Symbol van Dan Brown
Tijdschrift: De Nieuw Revu
TV-programma: Studio Sport

Favoriete vakantieland en –stad
Thailand voor verre en lange vakanties, Rhodos voor korte vakanties, Barcelona de gaafste stad.

Van deze muziek ga ik helemaal los
House!

De grootste blunder
Ik werkte 15 jaar geleden bij Hotel Sofitel Den Haag als Banquet Sales Manager en stuurde mevrouw van Maagdenberg de opdrachtbevestiging toe per fax. Toen ik terug kwam van lunchen haalde ik de verstuurde fax van het te grote apparaat en zag dat ik mevrouw Maagdenvlies had geschreven. En ja, de fax was verzonden en ontvangen…

Hoe ‘social media’ ben ik?
35%

Over 5 jaar
Steady doorgaan, lekker doorgroeien met Trend Forward en misschien iets minder hard werken, maar dat zal wel niet lukken.

Wat niemand van mij weet/verwacht
Ik heb volgens mij geen geheimen, maar ben wel fan van het Koningshuis en vind de entourage in de shows van Andre Rieu erg indrukwekkend.

Wat ik nog graag kwijt wil aan de branche
F**k de crisis!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!