29 januari 2025

DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station voltooit grootscheepse verbouwing

Rubrieken

Loading...
DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station heeft na bijna twee jaar de grootste renovatie in haar geschiedenis afgerond. Met deze ingrijpende transformatie is het hotel niet alleen vernieuwd, maar ook een bestemming op zich geworden waar goed eten, de beste cocktails en verse koffie centraal staan. De nieuwe horeca, moderne lobby, comfortabele kamers en duurzame innovaties benadrukken de veelzijdigheid van het hotel. De stad Amsterdam is als een rode draad door het hotel geweven en komt op verschillende manieren terug in het interieur.

LuminAir: prijswinnende rooftopervaring

Rooftopbar LuminAir biedt panoramisch uitzicht over Amsterdam en een innovatief cocktailmenu. LuminAir is recent bekroond met de Entree Award voor Best New Cocktailbar 2024 en zet in op een creatief programma met Afternoon Tea in the Clouds, LuMini Hour en samenwerkingen met lokale artiesten.

LOT61: lokale koffie

LOT61 serveert ambachtelijke koffie in hun flagshipstore op de begane grond van het hotel. Ze werken samen met onder andere LuminAir (ze serveren beide een aantal koffiecocktails) en de ontspannen sfeer en de focus op lokaal vakmanschap trekken zowel toeristen als Amsterdammers.

WE ARE EDN: Restaurant en Bar

Restaurantconcept WE ARE EDN bestaat uit een restaurant en bar die beide veel samenwerken met locale producenten en leveranciers. Het restaurant combineert een internationaal menu met lokale smaken en de bar is een gezellige plek voor spelletjes en een drankje.

Vernieuwde kamers en lobby

De 557 kamers zijn volledig vernieuwd, geïnspireerd door de Amsterdamse School en ingericht met natuurlijke materialen. De moderne lobby verwelkomt gasten met een kleurrijke compositie van gerecycled textiel en een speels ontwerp dat verwijst naar de Amsterdamse Andreaskruizen.

Duurzaamheid en modernisering

Met een investering van 2,5 miljoen euro zet DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station stevig in op duurzaamheid en welzijn. Door gebruik te maken van technologieën zoals intelligente bewegingssensoren, raamfolies en high-tech installaties in de keuken, bespaart het hotel 20 tot 30 procent energie. Ook de faciliteiten voor medewerkers zijn volledig vernieuwd, met moderne kleedruimtes en kantine.