Back Back Nieuws

Dossier 1400: politiespel in Sneek

05 maart 2008
In Sneek kan sinds kort een zeer realistisch politiespel worden gespeeld. Dossier 1400 handelt om een bende valsemunters die in de Waterpoortstad actief is. Het spel is bedacht door Frieslandevents.nl en heeft allerlei CSI-achtige kenmerken in zich. Zo moeten er vingerafdrukken worden genomen en DNA sporen worden zeker gesteld. Zelfs een indringend politieverhoor zit in het spel.

Dossier 1400, dat start vanuit Bureau Oud-Kerkhof, een politiebureau dat door Frieslandevents.nl als zodanig is ingericht, is bedoeld voor groepen. Het spel wordt geleid door een oud-politieman die, volgens het verhaal, van de valsemunters zaak is gehaald en met behulp van de deelnemers aan het spel toch helderheid in Dossier 1400 wil brengen.

Het verhaal speelt zich af in het centrum van Sneek en de deelnemers wachten duistere ontmoetingen met criminelen. Het valse geld dat in omloop schijnt te zijn, zijn vervalste Friese gulden biljetten (Ien gûne). De deelnemers aan het spel moeten proberen de valsemunterij te ontmantelen en de dader(s) te vinden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!