Doel Landal GreenParks: klimaatneutraal in 2030Doel Landal GreenParks: klimaatneutraal in 2030
Back Back Nieuws

Doel Landal GreenParks: klimaatneutraal in 2030

08 december 2020

Klimaatneutraal in 2030, is al jaren de ambitie van Landal Greenparks. Elk jaar worden er stappen voorwaarts gezet. De vakantieaanbieder investeert in groene initiatieven, projecten en partnerschappen en ondersteunt de biodiversiteit van de natuur en de directe omgeving van de vakantieparken. Alle parken van Landal zijn GreenKey gecertificeerd en eerder dit jaar werd Landal voor het derde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot het meest duurzame merk binnen de categorie Travel & Leisure. Dit met een top 10 notering in het ‘overall’ klassement. Het doel van Landal GreenParks is dan ook onvergetelijke vakanties waarmaken, met positieve impact op natuur, regio, mens en klimaat.

Dichterbij doel: klimaatneutraal in 2030

Wecycle, dat in ons land de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen coördineert, becijferde dat Landal vorig jaar 276.300 kg CO2-uitstoot heeft vermeden. In totaal leverde Landal 64.900 kg elektrische apparatuur in; ruim 80% van dat materiaal is geschikt voor hergebruik. Door recycling en vernietiging van cfk's uit koel- en vriesapparaten wordt uitstoot van CO2 vermeden. Dit staat ongeveer gelijk aan 1520 keer op en neer van Amsterdam naar Parijs met de auto óf 130 keer met het vliegtuig op en neer van Amsterdam naar New York. Daarnaast voert Landal samen met corporate keukenleverancier Bruynzeel een project uit om bungalowkeukens circulair te maken. Daarbij worden de oude keukens gedemonteerd en gerecycled, waarbij de grondstof weer wordt gebruikt voor de productie van een nieuwe keuken. Dit wordt nu toegepast tijdens de renovatie van vakantiewoningen op de Landal De Lommerbergen. In twee jaar tijd komen ruim 500 oude keukens weer terug als nieuwe keuken.

Groene samenwerking

In Denemarken heeft Landal GreenParks in november 12.000 bomen geplant in samenwerking met de Deense organisatie Plant a Tree en de gemeente Fredericia. Het nieuwe bosgebied is speciaal ontworpen met een focus op specifieke bomen en plantensoorten die gunstige omstandigheden bieden voor vlinders en wilde dieren, om zo de biodiversiteit te vergroten en meer CO2 uit de lucht te absorberen.  De 12.000 bomen hebben de naam 'The Butterfly Forest' gekregen. Landal GreenParks ging begin dit jaar een vijfjarige samenwerking aan met Plant a Tree, om bij te dragen aan een gezamenlijke visie om Denemarken groener en bewuster te maken over het belang van bos en natuur.

Verhuuropbrengsten vloeien terug naar de natuur

Op initiatief van Natuurmonumenten is een nieuw stukje Nederland ontstaan in het Markermeer: Marker Wadden. Vijf eilandjes met schitterende natuur. Alleen op het Haveneiland zijn bezoekers welkom. Er is een geheel duurzame en zelfvoorzienende nederzetting gebouwd. De vier energieneutrale en duurzame eilandhuisjes zijn ingericht door IKEA en worden voor een kort verblijf verhuurd door Landal GreenParks. Het eiland is niet aangesloten op het landelijke netwerk van elektriciteit, gas, drinkwater of riolering. Alle verhuuropbrengsten vloeien geheel terug naar de natuur.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!