Back Back Nieuws

DJ's en vijftigkoppig orkest verenigen klassieke en dance muziek in Ahoy

09 februari 2015
De klanken van  klassieke muziek gecombineerd met de hartslag van dance. Zaterdag 14 maart speelt in Ahoy The New Symphonics Orchestra bekende dancenummers op de beats van verschillende dj’s, geflankeerd door internationale topartiesten als Robin S., Soulvation, Candy Dulfer en Jocelyn Brown. De spil van het event vormen dj Ronald Molendijk en meesterdirigent Maurice Luttikhuis, tezamen met het vijftigkoppige orkest.

Muziekstijlen versterken elkaar
Dance en klassieke muziek lijken lijnrecht tegenover elkaar te staan. Niets is minder waar, bewijst Symphony31. Volgens medeorganisator Frits Kuijper versterken de muziekstijlen elkaar juist: ‘De dj zweept de zaal op, het orkest brengt een mooie lading en de gastartiesten zorgen voor extra verdieping.’ Het concert in Ahoy wordt ingevuld met bekende nummers die opnieuw zijn gearrangeerd door DJ Ronald Molendijk in samenwerking met meesterdirigent Maurice Luttikhuis. Denk aan Blame van Calvin Harris en Porcelain van Moby, en natuurlijk de liedjes van de gastartiesten zoals Robin S. en Jocelyn Brown. Maar ook klassieke symfonieën in een dance jasje, house-, pop- en dancenummers uit de top 40 of een plaat uit het discotijdperk met een stevige beat eronder zullen te horen zijn.

Grootste club van Europa
Symphony31 is een initiatief van KuMoheadz, het bedrijf van evenementenorganisator Frits Kuijper en DJ Ronald Molendijk. Frits Kuijper: ‘Er zijn wel eens eenmalige muziekprojecten uitgevoerd door dj en orkest, maar een compleet concert was er nog niet. Voor ons een uitgelezen kans om een verrassend event te organiseren.’ Ahoy Rotterdam zal worden omgetoverd tot grootste club van Europa, met een spectaculair decor en geluid dat compleet rondom aanwezig zal zijn. Anders dan bij andere producties in Ahoy, kan tijdens Symphony31 niet alleen op de vloer worden gedanst, maar zullen ook op de eerste ring speciale dansplekken worden ingericht. De tweede ring van het Rotterdamse sportpaleis blijft dicht zodat de intieme clubsfeer wordt behouden.

Line-up
Naast Ronald Molendijk zullen dj’s Roog en Dennis van der Geest plaatsnemen achter de draaitafel. Naast het orkest en de dj’s zijn er diverse solisten die een prominente rol hebben tijdens het unieke dancefeest. Jocelyn Brown, Sharon Doorson, Robin S., Soulvation, Candy Dulfer en MC E-Life brengen nieuw geproduceerde dancehits ten gehore. Binnenkort wordt bekend welke overige gastartiesten de line-up van Symphony31 compleet maken.

Foto: dj Ronald Molendijk

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!