Back Back Nieuws

DJ Hardwell neemt InventDesign mee op wereldtournee

17 februari 2015
‘Ik ga op reis en neem mee... twee enorme LED installaties van InventDesign.’ Dat bedacht DJ Hardwell tijdens de voorbereidingen van zijn nieuwe wereldtournee. Het kick-off-weekend op 23 en 24 januari in de Ziggo Dome Amsterdam waren al ver van te voren uitverkocht.

Samen met MotionFX, 250K en The Art of Light heeft InventDesign een installatie uitgewerkt waar naast het publiek ook het productie team van uit zijn dak ging. Het systeem is zo ontwikkeld dat het in een recordtijd op -en af te bouwen is. Alle onderdelen zijn Plug & Play, met Neutrik connectoren koppelbaar. InventDesign staat er als geen ander om bekend complexe LED installaties zo te bouwen dat iedere stagehand ermee overweg kan. Dat was ook in deze installatie een vereiste, aangezien de kennis en ervaring van de stagehands in andere landen beperkt zal zijn.

Halve kilometer LED
InventDesign bouwde een systeem gebaseerd op haar recentelijk opnieuw uitgebrachte digitale LED Strip. De LED Strip kenmerkt zich door de individuele aanstuurbare segmenten. Voor de tour is ruim een halve kilometer LED gebruikt. Iedere 8,5cm is afzonderlijk aanstuurbaar. Elk segment bevat 6 high brightness RGB SMD LEDs. InventDesign is trots dat de LED installaties de wereld overgaan samen met de nummer 1 DJ van de wereld. De reacties uit het publiek spreken voor zich.

InventDesign organiseert twee maandelijkse MADRIX workshops voor geïnteresseerden.

Fotocredits: Joep van Aert

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!