IPKWIPKW
Back Back Locaties

Diversiteit, duurzaamheid en smaaksensaties: succesvolle eerste editie Events Experience

07 maart 2019

Een verrassend veelzijdige regio, indrukwekkende locaties en buitengewone smaakbelevingen. Tijdens de Events Experience op donderdag 28 februari en vrijdag 1 maart maakten negen eventprofessionals kennis met de regio Arnhem. Negen partners haalden alles uit de kast om de evenementenorganisatoren de locaties en diensten te laten ervaren.

Warm onthaal

De Events Experience trapt af bij Hotel Papendal, waar de eventprofessionals gastvrij worden ontvangen door General Manager Lars Beckers. Onder het genot van gezonde snacks maakt iedereen kennis met elkaar en worden visitekaartjes uitgewisseld. Allen vol verwachting wat de Experience voor hen in petto heeft, met één gemeenschappelijk doel: ervaren of de te bezoeken locaties interessant kunnen zijn voor toekomstige bijeenkomsten en evenementen. Met twee luxe personenbussen van Brussaard Vervoersdiensten worden we comfortabel vervoerd naar de WICC, het Wageningen International Congres Centre. Na een uitgebreid verzorgde lunch, gepaard met -informele en ongedwongen- kennisdeling over onder andere vraagstukken omtrent toegankelijkheid van evenementen, worden we rondgeleid langs de diverse -flexibel in te delen- vergaderzalen, hotelkamers en het auditorium.

 • Brussaard Vervoersdiensten
  Brussaard Vervoersdiensten
 • WICC
  WICC
 • Megavlieger bouwen
  Megavlieger bouwen
 • Burgers’ Zoo
  Burgers’ Zoo
 • Sandton Hotel de Roskam
  Sandton Hotel de Roskam
 • Sportiviteit #OpPapendal
  Sportiviteit #OpPapendal
 • Het Nederlands Openluchtmuseum
  Het Nederlands Openluchtmuseum

Stip aan de horizon

Teambuilding met een visie. Na de rondleiding volgt een korte workshop ‘Megavlieger bouwen’, verzorgd door Take Off Outdoor Events. Een activiteit die ideaal is in te zetten bij onder andere fusies, om een gezamenlijke stip aan de horizon te zetten, maar ook om samenwerking te bevorderen. In de kleuren van het logo, volledig branded en van groot tot grootser, veel is mogelijk. Vol enthousiasme gaan we als team aan de slag met maken van één gezamenlijke megavlieger. Via het loungeterras van het WICC wordt de vlieger tot grote hoogte gebracht.

Bijeenkomen in een unieke ambiance

We rijden door naar Safari Meeting Centre Burgers’ Zoo, alwaar we worden ontvangen met een drankje, zoete versnaperingen en een rondleiding langs de zakelijke mogelijkheden. De diverse lodges -geschikt voor kleinere bijeenkomsten en paralelsessies- kijken sfeervol uit op het regenwoud van de Bush of de giraffen die rondlopen op de safari. Vervolgens wordt kennis gemaakt met het Auditorium en de bijbehorende foyer met iconische ‘giraffenkoepel’. Deze koepel is niet alleen het hart van de foyer, maar dient ook als daglichtkoepel voor het ondergelegen binnenverblijf van de zebra’s. Dit kenmerkt ook dat het dierenwelzijn bij Burgers’ Zoo centraal staat.

Het auditorium is van alle gemakken voorzien, zoals voldoende beenruimte, goede akoestiek, schrijfplanken en uitgebreide technische- en backstagevoorzieningen.

 

Na de rondleiding vertelt het Convention Bureau Gelderland over de veelzijdigheid van de regio -van mode tot duurzame energie en technologische innovaties- en welke rol zij vertolken in het adviseren van evenementenorganisatoren voor een bijeenkomst in de regio. Het bezoek aan Safari Meeting Centre Burgers’ Zoo wordt afgesloten met een rondleiding die ook geboekt kan worden bij bijeenkomsten. De tomeloos enthousiaste biologe Constanze Mager vertelt op fascinerende wijze over -onder andere- de leefwijzen van de vissen in de Ocean en de totstandkoming van koraal. We eindigen met een glaasje bubbels en een hapje bij het haaienraam, één van de unique selling points van Safari Meeting Centre Burgers’ Zoo om een bijeenkomst feestelijk af te sluiten.

Private dining

Terwijl de avond valt vervolgen we de route naar Rheden waar een sfeervol diner staat te wachten bij Sandton Hotel de Roskam. Uiteraard ontvangen we ook hier een uitgebreide rondleiding langs de mogelijkheden op deze locatie, van de wellness en hotelkamers tot de diverse vergaderzalen en dining rooms. De Roskam is gelegen op korte loopafstand van de Posbank, waardoor een vergadering of arrangement heel goed te combineren is met bijvoorbeeld een lunch met rondleiding door het natuurgebied. De dag wordt afgesloten met een voortreffelijk diner in een private dining room, terwijl we tussen de gangen door worden vermaakt door Julien Demeijer van Quizzzit. Met enorm veel enthousiasme krijgt hij de zaal mee en wordt de winnaarsmentaliteit van de gasten getriggerd. Van algemene kennis tot custom made vragen over de tour.

Deze interactieve quiz is volledig op maat te maken, interactief en uit te breiden met BN’ers als presentatoren. 

Sportiviteit #OpPapendal

Na een overnachting #OpPapendal is iedereen weer vroeg uit de veren voor dag twee van de Events Experience. In de ochtend staat eerst een rondleiding door Hotel Papendal op het programma. De route leidt ons langs de diverse grote multi-inzetbare zalen waarna herkenbare oranje fietsen klaar staan. Op deze fietsen verplaatste #teamnl zich tijdens de Olympische Spelen van RIO en Londen over het Olympische dorp. Op de fiets, en één golfkar, krijgen we alle ins en outs op sportgebied te zien. Van het BMX-circuit -dat voor elke Olympische Spelen wordt aangepast naar de Olympische baan-, tot de vernieuwde atletiekbaan met dito skybox en een kijkje in de Arnhemhal waar de sporters trainen.

We ervaren niet alleen de eindeloze zakelijke mogelijkheden, maar ook het sportieve dna van #OpPapendal. 

Van sportief naar historisch erfgoed

De volgende stop: Het Nederlands Openluchtmuseum. Na de ontvangst verkennen we een deel van het park vanuit de historische tram. Met al eerste stop; de Brouwerij. Hier staat ons opnieuw een ultieme smaakbeleving te wachten: het eigen gebrouwen bier Zware Barry, gepaard met een hapje van eendenlever. Vervolgens komen we via de diverse locaties op het park aan bij het hoogtepunt: de nieuwste locatie Loods Goes, de voormalige landbouwwerktuigenloods. In deze locatie komt industrieel en modern samen, alles is tot in de detail uitgewerkt. Van historische, industriële doch comfortabele stoelen tot grote, zwartmetalen ramen.

Industrieel, rauw en toekomstgericht

De laatste bestemming wordt aangedaan: het IPKW terrein, ofwel Industriepark Kleefse Waard. In één van de hallen is een intieme setting gecreëerd en wordt het inspirerende verhaal van IPWK vertelt. Het verleden, het heden met de mogelijkheden voor evenementen en de huidige bewoners van het terrein– bedrijven gespecialiseerd in duurzaamheid en energie- en de toekomstplannen. Eén van deze toekomstplannen is een ‘nieuwe’ evenementenlocatie. Deze locatie wordt uitgebreid besproken waarbij een wisselwerking ontstaat tussen de locatie en de eventprofessionals, kennis en adviezen worden uitbundig gedeeld. Daarna staat een rondleiding door de bestaande, industriële hallen op de planning. Hallen die elk naar eigen wens in te richten zijn. Vol inspiratie en opgedane kennis schuiven we vervolgens aan voor een afsluitende lunch bij Restaurant Op de Waard.

Geïnspireerd huiswaarts

Verrassend en veelzijdig. De aanwezige eventprofessionals zijn deze twee dagen voornamelijk geïnspireerd door de diversiteit aan locaties die zij mochten ervaren. Van functionele vergaderzalen tot industriële hallen, van teambuilding tot entertainment en van vervoer per authentieke tram tot de luxe, comfortabele vervoersmogelijkheden van Brussaard Vervoersdiensten. High Profile Events kijkt dan ook tevreden terug op een succesvolle eerste editie van deze Events Experience. Houd de site in de gaten, want er staat een tweede editie op de planning in een andere regio vol verrassingen.

Door > Angelique Aalders

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!