Dit zijn de mooiste fietsevenementen van 2023Dit zijn de mooiste fietsevenementen van 2023
Back Back Nieuws

Dit zijn de mooiste fietsevenementen van 2023

15 februari 2023

Ook in 2023 zijn er voor fietsliefhebbers weer vele evenementen om op een leuke manier de mooiste plekken te bezoeken. Mooie groepstochten door de beste regio’s, er zijn zoveel fantastische plekken om te bezoeken met de fiets. Zowel in Nederland als in België wordt er veel georganiseerd voor de echte fietsliefhebber. Van intensieve gravel tochten en avontuurlijke mountainbike routes tot parcours die normaal alleen gereden worden door professionals. Wat je ook zoekt, er zijn ongetwijfeld leuke evenementen om aan deel te nemen in het nieuwe jaar. Wij zetten de mooiste fietsevenementen van 2023 voor je op een rij, waar jij je in het nieuwe jaar voor kunt inschrijven.

We Ride Flanders

Op 1 april 2023 wordt We Ride Flanders georganiseerd. Op deze dag rijdt je over het parcours waar de professionals een dag later de Ronde van Vlaanderen rijden. Dit iconische parcours gaat onder andere over de Muur van Geraardsbergen en door het prachtige Oudenaarde. Je kunt hierbij kiezen voor een route over verschillende afstanden. Waar de beginnende fietsers kiezen voor 75 kilometer, is er ook te kiezen voor 144, 179 of de totale afstand van 235 kilometer. Treed in de voetsporen van de winnaar van vorig jaar, Mathieu van der Poel, en bereid je voor op een unieke fietservaring door de mooiste regio’s van Vlaanderen.

Belgian Mountainbike Challenge

Net als in 2022 wordt ook in het nieuwe jaar de Belgian Mountainbike Challenge georganiseerd. Deze tocht is verdeeld over vier verschillende dagen, waarin je in totaal 260 kilometer aflegt. Het niveau van deze tocht is hoog, en is daarom meer geschikt voor de ervaren mountainbiker. Deze challenge wordt bijna helemaal gefietst door de Belgische Ardennen, een regio waar veel mountainbike liefhebbers komen. Uitdagende routes met veel hoogtemeters zorgen voor een unieke fietsbeleving. De tocht begint met een tijdrit over ruim 20 kilometer op de eerste dag, waarna er uitdagende etappes op de planning staat in de dagen erna.

Amstel Gold Race tourversie

Ook in Nederland wordt de grootste wielerrace van het jaar, de Amstel Gold Race, uitgevoerd als toerversie. Op 15 april 2023 kun je kiezen uit routes van verschillende afstanden over dit legendarische parcours in het zuiden van Limburg. Ben jij er klaar voor om de hoogtemeters te verslaan en beklimmingen als de Fromberg, de Cauberg en de Sibbergrubbe over te komen? Dan mag jij deze tocht in het nieuwe jaar niet missen. Schrijf je op tijd in want de inschrijving zal snel vol zijn.

 

Ga jij in het nieuwe jaar het avontuur aan en deelnemen aan deze prachtige fietsevenementen? Zorg dat je goed voorbereid op pad gaat, bijvoorbeeld door te zorgen voor goed materiaal. Een goede fiets met juiste accessoires maakt het fietsen van deze tochten nog leuker. Kijk bij specialisten als Bikester.nl om er voor te zorgen dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan en optimaal kunt genieten van je fietstocht. Fiets over de mooiste parcours, leer nieuwe mensen kennen en geniet van de prachtige plekken waar je komt met de fiets. Veel fietsplezier gewenst!

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!