Dit zijn de Midden Nederland Hallen 2.0Dit zijn de Midden Nederland Hallen 2.0
Back Back Nieuws

Dit zijn de Midden Nederland Hallen 2.0

19 januari 2024

Wat dacht je van een event in de hoogste kas van Nederland? Of een productpresentatie in een theater met bewegende tribunes? Het kan in de nieuwe Midden Nederland Hallen. De MNH krijgt in 2024 een spectaculaire upgrade, met 15.000 extra m2 aan mogelijkheden voor zakelijke events. Marleen de Kruijff geeft je een sneakpreview!

Achter de Midden Nederland Hallen verrijst op dit moment de modernste theaterhal van Nederland. Het theater wordt een duizelingwekkende 85 meter lang, 75 meter breed en 21 meter hoog. En extra bijzonder: de hal heeft een volledig vrije overspanning. Dat geeft organisatoren van congressen, productlanceringen en andere zakelijke evenementen straks volledige flexibiliteit.

Qube krijgt upgrade met subruimtes

In het bestaande deel van het evenementencomplex krijgt de Qube een upgrade. Deze kubusvormige blackbox (2.500 m2, 750 gasten) bevat al een verbluffend pakket aan technische faciliteiten voor bijvoorbeeld 4K-broadcasting en audio- en lichtshows. Nieuw? Dat zijn de subruimtes op de vide, die in de Qube worden gecreëerd. Ideaal voor break-outs tijdens congressen en beurzen.

Iconische kas als eventruimte

Last but not least? Naast de Midden Nederland Hallen wordt The Green House herbouwd. Deze kas was in 2022 de absolute eyecatcher van de Floriade in Almere en is geïnspireerd op een iconische kas die in 1850 werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling in Londen. Modern, transparant, duurzaam; die vibe geeft de kas aan jouw evenement. Met een top van 14 meter is het trouwens de hoogste kas van Nederland.

Verrijdbare tribunes voor extra beleving

Nog even terug naar de nieuwe theaterhal. Studio100 wordt één van de vaste gebruikers van deze hal. De Vlaamse entertainmentproducent gaat hier vanaf september 2024 de oorlogsmusical 40-45 opvoeren. Met verrijdbare tribunes en mobiele videowalls worden bezoekers ondergedompeld in de musical. Zo’n immersive beleving kan jij straks ook bieden aan gasten van jouw event.

Duurzaam tot in het kleinste detail

Bij de upgrade van het evenementencomplex is niet alleen veel aandacht voor beleving. Ook als het gaat om duurzaamheid ligt de lat hoog. Stroom in het complex komt van 1.650 zonnepanelen op de hallen. Met behulp van de bodemtemperatuur wordt het complex in de winter verwarmd en in de zomer gekoeld. En de catering? Die is lekker lokaal en van eigen Nederlandse bodem!

De upgrade van de Midden Nederland Hallen ligt op schema en wordt in de loop van 2024 afgerond. Ondertussen is het huidige evenementencomplex gewoon beschikbaar voor evenementen. Wil je niks missen? Volg Midden Nederland Hallen op LinkedIn en krijg als eerst alle updates!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!