Afwegen, Keuzes maken, heroverwegen
Nog een paar maanden, dan is het zover, de ss Rotterdam komt terug naar haar thuishaven en legt haar loopplank uit voor haar nieuwe functie, een multifunctionele locatie waar eten en drinken, recreëren, slapen, congresseren en feesten hand in hand gaan! Bij On Board On Shore, de partycateraar van de ss Rotterdam, zijn we druk doende met de voorbereidingen om het schip klaar te stomen voor haar opening op, zo het zich nu laat aanzien dit najaar. De maand juni staat in het teken van keuzes maken. Definitieve afspraken worden gemaakt met partners als de keukenleverancier (Metos), licht, geluid en AV leveranciers (Heuvelman en Barndoor), koffieapparatuur (Franke), dranken (Bavaria, Vrumona en Wijn Verlinde) en vele andere.
Zo blijkt de keuze voor koffiezetapparatuur ook een uitdaging. Kiezen we voor praktisch en budgettair vriendelijk? Of voor kwaliteit en passend bij de trend in de markt? Het laatste natuurlijk. Dus investeren we in zetsystemen van topmerk Franke met Segafredo koffie op zeven verschillende plaatsen op het schip. Met als gevolg veel hogere investeringen in elektra. Want over krachtstroom voor koffiemachines op die plaatsen was nog niet nagedacht. En dan komt naar voren dat alle partners (hotel, publiekscatering) op het schip bezig zijn de kwaliteit van hun dienstverlening verder op te vijzelen met als gevolg een gezamenlijk stroomverbruik dat de oorspronkelijke planning ver overschrijdt. Maar gelukkig geloven de eigenaren en (ver)bouwers van de ss Rotterdam ook in kwaliteit waardoor ook deze uitdaging wel weer opgelost wordt. En ook binnen Jaarbeurs Catering Services, de moeder van On Board On Shore, staat in alles het kwaliteitsdenken hoog in het vaandel!
Henk Kroneberg
On Board On Shore
Directeur