Back Back Nieuws

Directeur populaire Gentse Feesten spreekt tijdens Nationaal Congres Evenementen

17 juli 2015
De directeur van de Gentse Feesten, Jeroen de Schuyteneer, geeft een keynote speech op de tweede editie van het Nationaal Congres Evenementen (NCE). Het Nationaal Congres Evenementen vindt plaats op maandag 12 oktober in theater de NWE Vorst, gelegen in het centrum van Tilburg.

De Gentse Feesten, dat dit jaar voor de 172e keer plaatsvindt, is een stadsfestival dat zijn weerga niet kent. Tien dagen lang is ‘de Kuip’, de historische binnenstad van Gent, volledig in de greep van dit spektakel. Het evenement trekt jaarlijks circa 1,3 miljoen bezoeken. Bezoekers uit heel België, maar ook daarbuiten, komen op het Gentse spektakel af.

Evenementen = Engagement
De Schuyteneer haakt in zijn presentatie in op het thema ‘engagement’. Hij vertelt hoe dit thema ook voor de Gentse Feesten relevant is: ‘Het blijft een uitdaging om bezoekers te overtuigen dat een bezoek aan de Gentse Feesten de moeite is om voor uit de zetel te komen, en misschien zelfs de grenzen voor over te steken’.

Tilburg omarmt evenementen
Evenementen zijn een van de speerpunten van gemeente Tilburg: ze laden het merk, verbinden inwoners, trekken bezoekers en zetten de stad op de kaart. Populaire evenementen in Tilburg zijn De Tilburgse Kermis, met de Roze Maandag, het internationaal gerenommeerde Incubate Festival, Tilburg Ten Miles en Festival Mundial.

Tafelgesprek
Het thema Engagement zal de rode draad zijn van het tafelgesprek dat dagvoorzitter Meike de Jong zal voeren met o.a. keynote De Schuyteneer en Joost Heithuijsen van het Tilburgse Incubate.

Themasessies
Ook in 2015 biedt het NCE een achttal themasessies. Vooraf inschrijven voor de sessies is niet meer nodig; er geldt een vrije inloop op de dag zelf. 
» De Event Academy van Fontys geeft samen met Citymarketing Tilburg een inkijk in de nieuwe business modellen rondom evenementen anno 2015.
» Het innovatieplatform Future Events presenteert EventCloud. Met deze cloud kunnen publieke en private partijen informatie delen, kunnen hulpdiensten effectiever samenwerken en worden de veiligheid en economie van het evenement versterkt. Het doel van het platform en haar partners is de EventCloud als een nutsvoorziening aan te bieden die standaard voor organisatoren, hulpverleners en ondernemers beschikbaar is. 
» Online ticketplatform Ticketscript vertelt ons dat we moeten stoppen met traditionele marketing, maar zelf de regie moeten voeren over onze marketingactiviteiten, met focus op begrippen als ‘community’ en de virale effecten van je evenement.

Ontmoeting
Uiteraard wordt het Nationaal Congres Citymarketing afgesloten met een uitgebreide netwerkborrel en is er gedurende de dag ruimschoots de gelegenheid collega’s te ontmoeten en kennis uit te wisselen.

Nationale Evenementenprijzen
De Nationale Evenementenprijzen worden dit jaar voor de 2e keer uitgereikt op het Nationaal Congres Evenementen. Wie worden de opvolgers van 2014-winnaars Eindhoven, Valkenburg aan de Geul en Deventer op Stelten?

Organisatie
Het Nationaal Congres Evenementen is een initiatief van evenementeninformatie en -onderzoeksbureau Respons, adviesbureau BV De Nieuwe Aanpak en wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de gemeente Tilburg en diverse platforms uit de sector, waaronder CLC-VECTA - brancheorganisatie voor live communicatie, Werkgroep Evenementenevaluatie (WESP), NOC*NSF en Stichting Nationale Evenementenprijzen.

Foto: Jeroen de Schuyteneer, directeur Gentse Feesten

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!