Back Back Nieuws

Directeur Beeld en Geluid nieuwe president FIAT/IFTA

02 oktober 2012
Jan Müller, algemeen directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum, is maandag 1 oktober jl. gekozen tot nieuwe president van FIAT/IFTA, de Internationale Federatie van Televisiearchieven. Dit gebeurde in Londen, tijdens FIAT/IFTA’s World Conference.

 

Samenwerking en kennisuitwisseling
FIAT/IFTA vertegenwoordigt wereldwijd meer dan 250 grote en kleinere audiovisuele organisaties uit meer dan 100 landen. De federatie promoot internationale samenwerking en kennisuitwisseling op het gebied van duurzame archivering, digitalisering en de online beschikbaarstelling van televisie- en omroepmateriaal.

Aan de kop
Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid loopt internationaal voorop waar het gaat om de grootschalige digitalisering en beschikbaarstelling van omroepproducties. Het huisvest bovendien het Europese centrum voor de digitale duurzaamheid van audiovisuele collecties (PrestoCentre). Daarnaast fungeert het instituut als knooppunt voor de Nederlandse erfgoedsector via de online beschikbaarstelling van meer dan één miljoen gedigitaliseerde objecten via Europeana – de Europese cultuurportaal.

Noodzakelijke antwoorden
Müller: ‘Het werk van omroep- en televisiearchieven staat steeds vaker onder invloed van nieuwe technologische trends, veranderingen in consumentengedrag en uitdagingen op het gebied van informatierecht. Als president van FIAT/IFTA zet ik mij nadrukkelijk in om samen met de leden daarop de noodzakelijke antwoorden te formuleren. En dat komt ook de positie van Beeld en Geluid ten goede.’

Müller was voorafgaand aan zijn verkiezing twee jaar lid van het dagelijks bestuur van FIAT/IFTA en kan als voorzitter maximaal vier jaar aanblijven. Hij volgt Herbert Hayduck (ORF) op.

Foto: Jan Müller

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!