Back Back Nieuws

Diner op hoog niveau, bereid in een heteluchtoven van 9.000 m3

16 juni 2008
Binnenkort gaat CuliAir® weer de lucht in, het enige, echte luchtballonrestaurant ter wereld. Na zo’n vijftig vaarten zijn de voorzieningen optimaal aangepast en de technieken verfijnd. Met een ingenieus katrolsysteem en speciaal ontworpen ovenmanden worden de gerechten naar de nok van de ballon getakeld om daar bij lage temperatuur te garen. Zo fungeert de luchtballon als een enorme heteluchtoven van 9.000 m3. Sensoren geven de temperatuur in de ballonoven aan zodat de chef haar kreeft, zeebaars, en parelhoen de juiste bereiding kan geven. Vanuit de keukenmand krijgen de gerechten een eindbereiding met sausen en groente om direct te worden uitgeserveerd.

Tijdens de ballonvaart wordt letterlijk en figuurlijk op hoog niveau gekookt en gedineerd. Angélique Schmeinck, naast kookboekenauteur ook meester-kok, kookte jarenlang op sterrenniveau. Ze gebruikt nu niet de kachel maar de hete lucht in de ballon om haar culinaire hoogstandjes op grote hoogte uit te voeren. Tijdens de vaart wordt vervolgens in de mand gedineerd met bijpassende wijnen.


“Alles draait om beleving. De spanning van de ballonvaart prikkelt alle zintuigen en zorgt voor een optimale smaakbeleving” aldus de ‘ballonchef’.


CuliAir® is beschikbaar voor individuele aanvragen en voor gezelschappen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!