Back Back Nieuws

Diner in de middencirkel ArenA tijdens eerste Ajax Gala

13 mei 2015
Het eerste Ajax Gala vond maandagavond 11 mei in de Amsterdam ArenA plaats. Het gala werd georganiseerd ten behoeve van de projecten van de Ajax Foundation. Na een zeer geslaagde avond, met een uiteindelijke opbrengst van € 226.248,- kunnen Ajax en de Ajax Foundation spreken van een groot succes.

Hoofdonderdeel was het diner in de middencirkel. Er waren muzikale optredens van Michiel Borstlap, Kees Prins en De Toppers. Tussendoor was een veiling onder leiding van de bevlogen Jop Ubbens. Presentator Robert ten Brink praatte de hele avond op zijn welbekende, vriendelijke wijze aan elkaar.

Op het veld
De setting op het veld was mooi aangekleed en werd omringd met de belangrijkste prijzen uit de clubhistorie. Er was een clinicveldje aangelegd waar Heini Otto met een groep kinderen een praktijkvoorbeeld gaf van het belangrijkste project van de Ajax Foundation: Life Skills & Clinics. Vele kinderen in achterstandswijken worden dankzij dit project normen en waarden, fair play en samenspel bijgebracht, terwijl ze aan het voetballen zijn.

De voltallige A-selectie was aanwezig, evenals de technische staf met onder anderen Frank de Boer en Dennis Bergkamp. Vanuit de clubleiding zaten onder anderen Edwin van der Sar en Theo van Duivenbode aan tafel. Ook andere oud-spelers zoals Rob en Richard Witschge, Ronald de Boer en Sjaak Swart dineerden mee.

Bewust kleinschalig
Bewust was bij deze eerste editie gekozen voor een relatief kleinschalige opzet, waardoor iets minder dan 250 mensen aanwezig waren. Alleen sponsoren konden een tafel kopen voor deze eerste editie, alsmede enkele maatschappelijk betrokken skyboxhouders en een paar overige relaties die de Ajax Foundation een warm hart toedragen. De Amsterdam ArenA werd uiteraard uitvoerig bedankt voor het ter beschikking stellen van de locatie.

Traditie 
Met de opbrengst van de veiling, opgeteld bij de inkomsten van de tafelverkoop en na aftrek van de kosten bleef het mooie bedrag van € 226.248 over. Na de Ajax Run, waarvan in de herfst van dit jaar de tweede editie plaats zal vinden, heeft de Ajax Foundation met dit gala een nieuw evenement dat een mooie traditie belooft te worden ten behoeve van de door de club gesteunde maatschappelijke projecten.

Foto: Louis van de Vuurst

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!