Back Back Nieuws

Dikke onvoldoende opleiding Vrijetijdsmanagement bedreiging voor de branche

28 april 2011

Marije Breuker van Motivation Travel geeft haar mening over het nieuws dat vandaag naar buiten is gebracht: 'Deel studies Inholland HBO-onwaardig'. De onderwijsinspectie haalt in een rapport keihard uit naar het opleidingsinstituut. Dat kan, volgens Marije, ook een bedreiging zijn voor de kwaliteit van ons vakgebied. Met name de opleidingen Media en Entertainment in Haarlem en Vrijetijdskunde in Diemen, zijn voor de evenementenbranche belangrijke kweekvijvers…

[afbeelding niet meer beschikbaar] 

Marije Breuker:

De onderwijsinspectie deelt een dikke onvoldoende uit aan de HBO opleiding Vrijetijdskunde aan de Hogeschool Inholland in Diemen. Au! Deze opleiding is toch wel een van de ‘hofleveranciers’ van de evenementen- en incentivebranche. Ik schrik van deze berichten maar geheel verbaasd ben ik niet.

Het niveau is om te janken
Ik spreek met regelmaat studenten die nog verbonden zijn aan de opleiding of daar (net) afgestudeerd zijn. Ook ontvang ik regelmatig verzoeken om mee te werken aan scripties en onderzoeken, en vaak schrik ik weer van het niveau van 4e jaars(!)studenten. Het niveau van onderzoeken en scripties is veelal om te janken. Let op: veelal, er lopen ook supertalenten rond die het heus wel gaan maken in onze branche.

Gebrek aan kennis, inzicht en analyse
Soms word ik geprikkeld om contact op te nemen met een student en dat doe ik dan ook. Eerlijk is eerlijk, ik heb ook ooit met behulp van een welwillende professional mijn scriptie kunnen schrijven en die rol wil ik ook vrijwillig invullen. Vaak komen daar hele leuke gesprekken uit voort. Maar ook komt sterk naar voren hoe het is gesteld met het niveau van de opleiding. Dat het studenten ontbreekt aan ervaring moeten we voor lief nemen, maar het ontbreken van kennis, inzichten en analyse is echt een grote medeverantwoordelijkheid van de opleiding, een HBO opleiding nog wel!

Hallo?!
Ik sprak laatst een student die bij Inholland doodleuk ingedeeld was om tijdens het tweede studiejaar stage te lopen op de werkvloer in het vierde studiejaar een managementpositie kreeg, want de opleiding is wel op HBO-niveau… Hallo?!

Incompetente HBO studenten stromen de branche in…
In deze tijd, waar de branche qua werkgelegenheid nog steeds aan het inboeten is, worden we elke zomer verwelkomt met een groot aantal incompetente HBO studenten die ooit de droom had een goede baan te vinden in de eventbranche. Ik zou niet graag in hun schoenen willen staan; je moet je constant verdedigen…

Wie talent heeft komt er wel!
Maar, beste studenten, laat de moed niet in je schoenen zakken, wie talent heeft komt er wel. Succes!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!