Back Back Nieuws

Diepgang, confrontatie, humor en verrassende uitspraken tijdens De Rechtszaak

12 februari 2014
Het Genootschap voor Eventmanagers, Platform Museum Locaties en Freelance Event Professionals hadden hun leden uitgenodigd middels een dagvaarding voor de rechtbank die vrijwel niet van echt was te onderscheiden.  Zelden heeft een uitnodiging voor een evenement bij de genodigden zoveel schrik aangejaagd.

Het NBC te Nieuwegein was voor de bijeenkomst op maandag 10 februari omgebouwd tot een heuse rechtszaal met een rechter en drie advocaten van Van As Advocaten in samenwerking met Juridische Snelweg.

Uitspraken
Vier door advocaat Mr René Halfens zorgvuldig voorbereide kort-gedingen kwamen aan de orde: Ongeval & Aansprakelijkheid; Gedonder op Social Media; Het gestolen format en De onbetaalde Baco’s. Al deze kort gedingen zijn gebaseerd op rechtszaken die zich in de afgelopen jaren hebben voltrokken waarbij de bevoegde rechter bindende uitspraken heeft gedaan. Hoor en wederhoor van advocaten maar ook antwoorden op vragen uit de zaal, gaven de aanwezigen inzicht in een veelheid en complexiteit van  juridische aspecten waarmee je bij de organisatie van events te maken krijgt.

Winnaar
Joost Hoebink van het Nederlands Debat Instituut leidde de middag in goede banen. Met behulp van het stemsysteem van IML werd gestemd over de uitkomsten van de kort gedingen en konden de vragen van Halfens beantwoord worden. Genootschapslid Astrid Damen van Avans was de winnaar van de middag. Zij had de meeste vragen goed beantwoord en de uitspraken van de rechter goed voorspeld.

Na afloop werd nog flink nagepraat met elkaar en de advocaten onder het genot van drankjes en hapjes van Justin van Hooijdonk en zijn NBC-team.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!