Back Back Nieuws

Didi Whitlau algemeen directeur Hotel de l'Europe

05 februari 2007
Algemeen directeur Adriaan Grandia (l) van Hotel de l'Europe doet een stapje terug en Didi Whitlau (r), nu nog directeur, neemt zijn functie over. De wisseling van de wacht bij het Amsterdamse vijfsterrenhotel vindt plaats op 1 april 2007. Grandia, die ruim 25 jaar in dienst is van Hotel de l’Europe, blijft als adviseur aan Hotel de l‘Europe verbonden.

Grandia en Whitlau werkten de afgelopen 25 jaar nauw samen en maakten van Hotel de l’Europe, dat inmiddels precies 110 jaar bestaat, naar eigen zeggen één van de beste hotels ter wereld. Het hotel onderging diverse renovaties en ontving vele prijzen. Sinds 2002 is het markante gebouw een Rijksmonument. Als eerbetoon aan bierbrouwer Alfred Heineken kreeg de befaamde bar de naam ‘Freddy’s Bar’.

Whitlau kijkt uit naar de topbaan: “Er gaan wel wat dingen veranderen. We gaan verbouwen en ook de inrichting aanpakken. Bovendien wil ik een aantal aansprekende evenementen organiseren. En dat Grandia aanblijft als adviseur vind ik ideaal, ik doe graag een beroep op zijn kennis en creatieve geest.”

Didi Whitlau vierde in 2006 haar zilveren jubileum bij Hotel de l’Europe. Zij kwam 25 jaar geleden naar Hotel de l ‘Europe en maakte er een glanzende carrière. Van directieassistent klom zij op tot directeur en dus, per 1 april, de nieuwe algemeen directeur van het hotel. Daarvoor werkte Whitlau, afkomstig van de Hogere Hotelschool Den Haag, onder andere voor de Sheraton hotelketen; op Schiphol, in Boston en Brussel.

Whitlau bekleedde talloze functies binnen en buiten de horeca zoals tussen 2003 en 2006 het voorzitterschap van de Alliance Gastronomique. Zij is adviserend lid van het regionaal overleg van het ROC van Amsterdam en is betrokken bij het opleidingshotel The College Hotel in Amsterdam. Whitlau is actief Rotary-lid, bestuurslid van een goede doelenstichting en secretaris van de Hoofdstadborrel.

Grandia is blij voor Whitlau: “Ik heb 25 jaar lang met ontzettend veel plezier gewerkt aan de groei en bloei van het hotel. Nu is het tijd om ruim baan te maken voor een jongere garde. Ik ben trots op het feit dat ik aanblijf als adviseur en zal met veel plezier ook in de toekomst een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het hotel. Ik weet dat Didi een nieuwe weg inslaat en heb er het volste vertrouwen in dat zij daarvan een groot succes zal maken”.

Grandia, die sinds 1998 Ridder in de Orde van Oranje Nassau is, heeft de afgelopen 25 jaar niet alleen grote verdiensten voor Hotel de l‘Europe gehad maar ook voor Amsterdam en de Amsterdamse hotellerie. Hij ontving daar onlangs nog de Piet Kranenberg Tourism Award voor. De topman van Hotel de l ‘Europe werd tijdens de uitreiking van de onderscheiding dan ook geroemd voor zijn inzet voor de Amsterdamse horeca. Bij die gelegenheid ontving hij ook een oorkonde van de Koninklijk Horeca Nederland die hem benoemde als ‘Lid van Verdienste’. Dit dankzij zijn vele loyale en imagoversterkende werkzaamheden voor de horeca, als voorzitter van de vijfsterren hotels in Amsterdam en als lid van het bestuur van de afdeling en regio Amsterdam. In september 2005 heeft hij uit handen van Burgemeester Job Cohen de Frans Banninck Cocq-penning in ontvangst genomen.

Grandia stond ook aan de wieg van het Amsterdams Congres Bureau eind jaren tachtig. Ook Grandia bezocht de Hogere hotelschool Den Haag , waarna hij lange tijd in het buitenland werkte voor Sheraton, Intercontinental en Hilton voor hij van 1973 – 1980 als adviseur en directiemedewerker van het St. Lucas Ziekenhuis en het Lieve Vrouwen Gasthuis in Amsterdam werkte. Grandia bekleedde talloze functies binnen en buiten het hotelierwezen. Zo was hij bijvoorbeeld bestuurslid van de Alliance Gastronomique, voorzitter Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging afdeling Amsterdam en bestuurslid van de Vliegclub Schiphol. Grandia is onder andere lid van de Chevalier du Tastevin, de Gastronomes Sportifs d'Europe, het Gilde van de Nederlandse Sigaar en het Legion d'Honeur du Voyage en vele andere.


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!