DI-RECT opent hoogste muurschildering van NederlandDI-RECT opent hoogste muurschildering van Nederland
Back Back Nieuws

DI-RECT opent hoogste muurschildering van Nederland

10 juni 2022

Den Haag is een kunstwerk rijker! Vandaag werd de grootste mural van Nederland onthuld door DI-RECT en de Directeur van Cultuur, Gerben Hagenaars. Streetartist duo Kaspar van Leek en Niels van Swaemen hebben maanden gewerkt aan dit ruim 50 meter hoge kunstwerk en vandaag droegen ze het symbolisch over aan de stad. Directeur Cultuur Gerben Hagenaars nam het kunstwerk vol trots in ontvangst. De Mural is onderdeel van een groter kunstproject Music and Murals.

Wild Hearts

De single ‘Wild Hearts’ van de Haagse band DI-RECT is de inspiratiebron geweest voor de hoogste muurschildering van Nederland. Het 14,75 breed bij 50 meter hoge werk op de gevel van een flat aan de Troelstrakade in Den Haag werd op donderdag 9 juni aan de band onthuld. Tijdens de onthulling werd de mural symbolisch overhandigd aan de stad en nam Directeur van Cultuur Gerben Hagenaars het kunstwerk in ontvangst. Streetartists Kaspar van Leek en Niels van Swaemen van Studio Giftig brachten met het gigantische kleurige werk een ode aan de band DI-RECT in hun stad Den Haag.

Music & Murals

De Haagse muurschildering is onderdeel van de webisode Music & Murals waarin Studio Giftig zich laat inspireren door het repertoire van de grootste musici van Nederland. De muurschilderingen zijn aangebracht op een plek in de stad waar de band vandaan komt. De webisode volgt de totstandkoming van het kunstwerk, van het moment van brainstormen, de input van DI-RECT, de gesprekken met onder andere de bewoners van de flat tot de onthulling van de mural. Eerder maakten Studio Giftig schilderingen van Spinvin in Nieuwegein, Racoon in Goes en Typhoon, Sticks & Rico (Opgezwolle) in Zwolle en Fresku in Eindhoven.

Sander Hanenberg Head of Marketing The Hague & Partners; 'Dit kunstwerk is een prachtige aanwinst voor de stad. Een ode aan één van de grootste bands van Den Haag. We hebben zo’n rijk heden en verleden op het gebied van popmuziek, blij dat het nu is vereeuwigd op zo’n gigantisch kunstwerk.' De mural is te zien op de Troelstrakade net achter NS-station Moerwijk.

Over The Hague Marketing Bureau 

The Hague Marketing Bureau is verantwoordelijk voor de promotie van Den Haag in stad, regio, binnen- en buitenland. De organisatie is onderdeel van The Hague & Partners, dat als overkoepelende uitvoeringsorganisatie van de gemeente Den Haag bezoekers, internationale congressen, bedrijven en ngo’s naar de stad trekt. Daarmee zorgt The Hague & Partners voor extra investeringen en banen in de stad.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!