Deze vijf events dragen bij aan een schonere wereldDeze vijf events dragen bij aan een schonere wereld
Back Back Column

Deze vijf events dragen bij aan een schonere wereld

10 september 2019

We dragen allemaal ons steentje bij aan een schonere wereld. We leven duurzamer en bewuster, zoeken naar duurzame oplossingen (vergelijk direct energie om ook thuis of op de zaak je steentje bij te dragen) en verbruiken steeds minder. Niet alleen de particulier, maar ook de grote organisaties worden steeds bewuster van hun impact op het milieu. Wil je graag een evenement bezoeken maar ook bijdragen aan een schonere wereld? Dan hoeft dat tegenwoordig geen probleem te zijn. Er zijn namelijk een aantal evenementen op de wereld te vinden die op allerlei manieren bijdragen aan een schonere wereld. Zo gebruiken ze de groenste energie, gebruiken ze slimme oplossingen om afval te recyclen en minimaliseren ze de impact die de bezoekers op hun omgeving zouden kunnen hebben.

Is het tijd voor een leuk evenement? Dan hebben we vast vijf duurzame initiatieven voor je op een rijtje gezet.

1. Terraforma

Terraforma is leven ingeblazen met duurzaamheid in gedachten. Zo nemen de bezoekers zelf actief deel aan het herstel van de festival ruimte die ze tijdelijk bewonen en werken ze samen aan mogelijkheden om historische tuinen opnieuw op te bouwen. Zelfs het afval beheer programma zit zo goed in elkaar dat vele internationale evenementen hier een voorbeeld aan nemen. Terraforma werkt vaak samen met jonge architecten om ruimtes van volledig duurzame materialen op te bouwen, en werkt iedere editie samen met haar bezoekers aan een schonere wereld.

2. DGTL

Het Amsterdamse evenement DGTL heeft als doel om ‘s werelds eerste circulaire evenement te worden. De combinatie van een SMART energieplan, een vleesvrij menu en herbruikbare bekers zetten de basis voor dit concept. Ze creëren een mini-stad binnen een verlaten scheepswerf en testen hier allerlei toekomstgerichte eco-ontwerpen uit.

3. Shambala

Het evenement Shambala wordt aangedreven door 100% herbruikbare energie en is daarnaast ook nog eens vlees- en vis vrij geworden. Dankzij Recycling Exchanges krijgen ze het voor elkaar om het dubbele van een gemiddeld evenement te recyclen.

4. Green Man

Het populaire evenement Green Man staat bekend om de prachtige omgeving, de natuurlijke schoonheid en het oog op duurzaamheid. Alles draait om het concept duurzaamheid: herbruikbare stapelbekers, een geweldig afvalplan en daarnaast ook nog eens allerlei manieren om goede doelen te steunen.

5. EDP Cool Jazz

Als grootste elektriciteitsleverancier van Europa organiseert EDP ieder jaar het Cool Jazz festival: een moment om de groene identiteit van het merk te bewijzen. Het evenement wordt op CO2-gebied volledig geneutraliseerd: inclusief de reizen die de artiesten moeten maken om het evenement te bezoeken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!