Back Back Nieuws

DeSmelt in Assen ondergaat grote metamorfose

30 november 2009
DeSmelt in Assen ondergaat een bijzondere metamorfose. "Het sport- en evenementencentrum aan de A28 wordt eigentijdser, completer en in de toekomst het grootste all-in hotel van Nederland," zo laat de locatie weten. En DeSmelt voert sinds afgelopen vrijdag al haar activiteiten uit onder de nieuwe naam De Bonte Wever.


DeSmelt (oftwel de Bonte Wever) is met meer dan 500.000 bezoekers per jaar al een veel bezocht centrum: nergens in Nederland kunnen particuliere en zakelijke gasten onder één dak zo veel combinaties maken in sportieve, recreatieve, feestelijke, muzikale, culturele, ontspannen, culinaire en zakelijke ontmoetingen. In de evenementensfeer heeft DeSmelt een grote internationale uitstraling.

Mooie cijfers
Ondernemer Hennie van der Most nam in 1997 DeSmelt over van de gemeente Assen, waarna het uitgroeide tot het grootste sport- en evenementencentrum van het noorden, met in het hart een 400-meter ijsbaan. Rondom de ijsbaan zijn evenementen- en vergaderzalen, een uitgaanscentrum, een fitness, subtropisch zwem- en saunaparadijs, schoonheidsstudio en een kiprestaurant gesitueerd. Het zwembad is vorige maand door ANWB nog beoordeeld met een 9 op veiligheid, met een positie in de landelijke top 3 van veilige zwembaden. De fitness staat genoteerd in de top 25 van leisurebedrijven van Nederland. Eerder dit jaar verkocht Van der Most DeSmelt aan ondernemer Jan Smit; de initiatiefnemer van de huidige vernieuwingen binnen het complex en de bouw van het hotel.

Het hotel: de feiten
Het nieuwe hotel is een aanvulling op het huidige concept en maakt van DeSmelt in de toekomst het grootste all-in hotel van Nederland. Het hotel krijgt in de eerste fase 150 kamers en wordt vanuit daar in een opvolgende bouwfase verder uitgebreid naar minimaal 350 kamers. Het hotel wordt gerealiseerd rond de ijsbaan van DeSmelt. Er wordt gestreefd naar duurzaam ondernemen en het verkrijgen van een Green Key label, het label voor milieuvriendelijke hotels. Het ontwerp komt van de hand van Norbert Lienesch van PR8 architecten uit Almelo. Vanaf 1 januari 2010 kunnen gasten kamers reserveren. Vanaf medio 2010 kunnen zij er al overnachten. Het hotel richt zich op zowel de zakelijke als op de particuliere gast. Hotelgasten mogen gebruikmaken van alle aanwezige faciliteiten van DeSmelt, die overigens volledig toegankelijk blijven voor niet-hotelgasten.

Afgelopen vrijdag is het officiële startsein gegeven voor de bouw van het hotel, door grondlegger Van der Most en Burgemeester & Wethouders van Assen.

Waarom De Bonte Wever?
De Bonte Wever is bekend van het voormalig hotel-, congres- en uitgaanscentrum De Bonte Wever in Slagharen, dat in 2001 volledig afbrandde. "De Bonte Wever is nog altijd een klinkende naam in heel Nederland op het gebied van uitgaan met het hele gezin. DeSmelt biedt na de realisatie van het hotel evenveel ontelbare mogelijkheden als het voormalige complex in Slagharen, een plek die velen een warm hart toedragen. De nieuwe naam De Bonte Wever is voor DeSmelt dan ook een logisch gevolg," zo valt te lezen op de website van de multifunctionele locatie.  

 


Foto: Coloured-sky.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!