Derde feestdag: Vierdaagsefeesten loopt warmDerde feestdag: Vierdaagsefeesten loopt warm
Back Back Nieuws

Derde feestdag: Vierdaagsefeesten loopt warm

19 juli 2022

Ondanks het warme weer was het maandagavond gezellig druk in de stad. Het was wat drukker dan de zondag, maar zeker niet zo druk als de eerste dag van de Vierdaagsefeesten. Het feest kwam wat later op gang kwam doordat mensen graag schaduw en verkoeling opzochten op de terrassen. Datzelfde kunnen we voor vandaag zeker aanraden!

Het optreden van Snollebollekes bij Matrixx Live aan de Kade was net als in 2019 enorm populair: ook nu gaf de politie hiervoor het signaal ‘vol’ af. Voor Matrixx at the Park werd later op de avond hetzelfde signaal afgegeven, bij publiekstrekkers Frenna en Kris Kross Amsterdam.

Peter Beense in de Molenstraat en Lee Towers en Ronnie Ruysdael op het Faberplein trokken eveneens vele fans. Ook op het Koningsplein was het gezellig druk. Het Gevelconcert, dat zondagavond wegens technische problemen op het laatste moment niet kon starten, werd gisteren ingehaald, tot genoegen van velen die hiervoor opnieuw naar de Grote Markt togen. Alle deelnemende muzikanten van dweilorkesten uit de regio waren weer van de partij in de raamkozijnen rond het plein.

Nieuw dit jaar is het Vierdaagsefeesten festivalbandje: een polsbandje waarmee je voor 10 euro in één keer betaalt voor toiletgebruik voor de hele week, en elke dag toegang hebt tot een exclusieve extra. Het bandje vond gretig aftrek: er zijn er inmiddels duizenden van verkocht. Dit leidde gisteren tot extra drukte bij het reuzenrad: hier kon je met je polsbandje (naast festivalbandjes zijn er ook vriendenbandjes beschikbaar) gratis in een speciaal in Vierdaagsefeestenstijl gepimpt reuzenradkarretje.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!