Back Back Interview

Denise Zijlstra: ‘Zonder dromen voel ik mij ongelukkig, ze geven mij een doel’

07 december 2011

Benieuwd naar de human interest-verhalen van branchegenoten? Zoals: waar halen zij inspiratie vandaan, wat was hun grootste blunder en welke gouden tip willen ze delen? De rubriek Event Personality geeft een kijkje in het leven van vakgenoten. Maak deze week kennis met Event Personality Denise Zijlstra, eigenaresse van Connecting Venues.

Denise: ‘Doe wat je leuk vindt en vergeet vooral niet te genieten’.

– Wie is Denise Zijlstra?
Sinds 4 jaar woon ik in Londen, samen met mijn vriend Attila, onze dochter Faye ( 1 ½ jaar) en kat. In eerste instantie stond ik niet echt te springen om naar Londen te verhuizen, ik was hartstikke happy in Amsterdam, had een leuke baan bij een evenementen kantoor, maar mijn vriend kreeg een mooie aanbieding. We besloten om toch te gaan en zouden wel zien waar het schip zou stranden. Nu 4 jaar verder ben ik hartstikke happy in Londen, eigenaar van een evenementenbureau en is het eind nog lang niet in zicht.

– Kort bedrijfsprofiel:
Ik heb altijd mijn eigen bureau willen hebben, maar vond dat ik Londen eerst beter moest leren kennen en ook hier event ervaring moest opdoen. Een klein jaar geleden ben ik Connecting Venues gestart, een bureau dat zich met name specialiseert in het organiseren van bedrijfsevenementen en incentives in Nederland en het Verenigd Koninkrijk, twee bestemmingen die we qua logistiek en contacten op onze duimpjes kennen.

– Mijn motto:
Doe wat je leuk vindt en waar je goed in bent en vergeet vooral niet te genieten.

– Het mooiste evenement dat ik georganiseerd heb:
Wow, dat zijn er zo veel geweest en ook zo verschillend. Eén ervan was een modeshow en veiling voor een goed doel ‘Fashion targets Breastcancer’, waaraan onder andere Julien Macdonald en Manish Aurora hebben meegewerkt. Het was een fantastische avond, de locatie en de productie waren schitterend en heel wat BE-ers (Bekende Engelanders). Maar het allerbelangrijkste we hadden een geweldige opbrengst.

– Hoe ik de toekomst van de evenementenbranche zie:
Vanwege de economische recessie denk ik dat het komende jaar, een jaar wordt met uitdagingen waarin we vooral creatief moeten zijn en samen moeten werken om zo voor onze klanten mooie evenementen neer te zetten en een goede return on investment te leveren.

– Ben ik geworden wat ik had willen zijn?
Ik wilde altijd graag dierenarts worden, maar kwam er rond mijn 10e achter dat ik helemaal niet tegen bloed kon en ging bijna ‘out’ tijdens de geboorte van een kalfje met een keizersnede. Ik was erg goed in Economie, maar was op zoek naar iets sprankelenders, dus ben ik de Hotelschool Den Haag gaan doen en van daaruit de evenementenbranche ingerold. Nog elke dag ben ik erg gelukkig met mijn keuze.

– Waar ik mijn inspiratie vandaan haal?
Overal vandaan. Tv-programma’s, kunst, videoclips, bladen of gewoon door lekker te fantaseren. Ik vind de etalages van de Selfridges (de nieuwe Engelse eigenaar van de Bijenkorf) altijd geweldig, lekker artistiek en heel veel stijl.

– Mijn droom:
Ik vind het heerlijk om dromen te hebben, en ze worden met een redelijke frequentie ververst. Ze geven me een doel, zonder dromen voel ik me ongelukkig. Ik hoor wel eens van mensen dat ik precies weet wat ik wil, ik denk dat het komt omdat ik durf te dromen en te realiseren.

– Ik bewonder uit de evenementenbranche:
Dat zijn er een aantal, maar over het algemeen zijn het mensen die erg ondernemend zijn en veel durven, op dat laatste kan ik wel een beetje jaloers zijn, aangezien ikzelf erg gecontroleerd en weloverwogen ben.

– Mijn gouden tip die ik altijd toepas in mijn vak/tijdens evenementen:
Behandel mensen zoals je zelf ook behandeld zou willen worden.

– Deze (publieks)evenementen staan steevast in mijn agenda:
De Parade en Koninginnedag in NL. Helaas is het de afgelopen 3 jaar niet gelukt om Koninginnedag in NL te vieren, er komt altijd iets tussen en ik zeg elk jaar steevast volgend jaar ga ik zeker. Hier in Londen wordt het ook gevierd, hartstikke gezellig op Trafalgar Square, maar niet te vergelijken met het gevoel van Amsterdam langs de grachten, in het zonnetje met een biertje erbij, wat ik overigens de rest van het jaar nooit drink.

– Mijn grootste hobby:
Paardrijden, het geeft je vrijheid, lekker door de bossen, maar ook dressuur en springen. Helaas doe ik het tegenwoordig veels te weinig. Verder Zumba ik 1 keer per week, probeer ook elk jaar wel te gaan skiën en houd van lekker eten, thuis of uit.

– Favoriete boek, tijdschrift en tv-programma:
‘Het dagboek van een Geisha’, verder lees ik vakbladen en heb altijd wel wat glossy magazines liggen, die ik vervolgens pas na 2 maanden lees. Ik zou graag meer tijd hebben om te lezen.

– Favoriete vakantieland en –stad:
Verre reizen, en dan het liefst niet al te toeristisch. We hebben 2 jaar geleden 6 weken door Maleisië en Indonesië gereisd, dat was echt een fantastische ervaring. Nu met de kleine is het wat lastiger.

– Van deze muziek ga ik helemaal los:
Ik ben erg allround. Adele, The Killers, Mana, Café del Mar, Rihanna of gewoon lekkere commerciële Top 40.

– De grootste blunder:
Hahaha, ik was laatst uitgenodigd voor een evenement van een redelijk high profile magazine en had even gemist dat er op de uitnodiging ‘Black Tie’ stond. Alle dames liepen super mooi in gala, hoge hakken en op en top gestyled en ik liep daar in mijn zwarte skinny en platte schoenen lekker smart casual rond. De eerste 15 minuten voelde ik me wat opgelaten, maar erna dacht ik ‘ja, jammer dan’ en hebben we er een mooie avond van gemaakt.

– Hoe ‘social media’ ben ik?
Connecting Venues is te vinden op Facebook en te volgen op Twitter @connectvenues. Leuke manier om naamsbekendheid op te bouwen, maar gaat stiekem toch wel heel veel tijd in zitten.

– Over 5 jaar… :
Dan verzorgen wij voor alle Nederlandse bedrijven de evenementen in de UK en voor alle Britse bedrijven in Nederland…Oké voor de helft dan

– Wat niemand van mij weet/verwacht:
Dat ik heel graag goed zou willen kunnen zingen, maar tot nu toe nog niemand echt plezier mee heb gedaan.

– Wat ik nog graag kwijt wil aan de branche:
Mijn doel is om Connecting Venues verder te laten groeien, samen te werken met gepassioneerde en professionele partijen uit de branche en mooie evenementen neer te zetten.

– De trends die ik zie voor 2012:
Ik verwacht dat Londen helemaal op slot gaat tijdens de Olympische spelen, mensen niet meer op hun werk kunnen komen, vliegvelden plat gaan, maar we een fantastische tijd gaan beleven met ontzettend veel saamhorigheid. Ik kijk nu al uit naar het spektakel in het Holland House.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!