Back Back Nieuws

Den Helder thuishaven van internationale zeilrace 'Clipper Round the World'

13 februari 2014
In Den Helder is woensdag 12 februari bekend gemaakt dat de stad Den Helder, in het bijzonder de voormalige Rijkswerf Willemsoord, van 2 tot en met 10 juli aanstaande in het teken staat van  de internationale zeilrace ‘Clipper Round the World’. Na de ontvangst  in 2012 mag Den Helder zich voor de tweede maal de thuishaven van de race noemen.

De race
Twaalf zeilschepen met internationale bemanningsleden aan boord nemen aan deze race deel. De bemanning is na een selectieprocedure uitverkoren, velen van hen komen uit Nederland. Het zeilschip ‘One dll’ van ‘De Lage Landen’ vaart onder de vlag van deze Nederlandse internationale financiële instelling. ‘De Lage Landen’ neemt voor de tweede keer deel aan deze race en eindigde in de race 2011/2012 als vierde.

´Clipper Round the World´, een zeilrace over 40.000 mijlen, ging in september 2013 in Londen van start voor een ´Rondje om de Wereld´. Eind juni/begin juli vertrekken de schepen uit New York op weg naar Derry-Londonderry (Noord-Ierland). Het is de bedoeling dat op 21 juni 2014 de overtocht naar Den Helder wordt ingezet waar de deelnemers dan op 2 juli worden verwacht. Voor het laatste, zestiende, racetraject staat het vertrek gepland op 10 juli vanuit Den Helder naar Londen waar de winnaar van de ‘Clipper Round the World’ wordt bekendgemaakt.

De organisatie van ‘Clipper Round the World’ verbindt zich mede aan het internationale kankerfonds ‘Ellen Macathur Foundation’.

Een Hollands tintje
Op 5 en 6 juli komen zeilfans tijdens het havenbezoek breed aan hun trekken onder het motto van de stad ‘Den Helder kust de zee’. Willemsoord biedt naast het aanzicht van de 
prachtige zeilschepen, ook een keur aan andere activiteiten met een Hollands tintje.  
De samenwerking van Citymarketing Den Helder, Willemsoord en de Koninklijke Marine onderstreept met dit maritieme evenement , mede door de groeiende offshore industrie, de toppositie van deze stad op het gebied van kennis en technologie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!