Back Back Nieuws

Den Haag in strijd om internationale jeugdtop 2017 en 2018

08 april 2015
One Young World heeft de shortlist van kandidaat-steden bekendgemaakt die strijden om het binnenhalen van haar achtste en negende topconferentie in 2017 en 2018. Den Haag concurreert met Belgrado, Bogota en Parijs. De winnende gaststeden worden eind september 2015 bekendgemaakt.

De internationale non-profit jeugdorganisatie One Young World, opgericht door David Jones en Kate Robertson, brengt tijdens haar conferenties 1.350 jonge leiders uit meer dan 190 landen samen die debatteren en innovatieve oplossingen bedenken om wereldproblemen het hoofd te bieden. Daarmee is de One Young World conferentie de grootste internationale bijeenkomst van jonge mensen op de Olympische Spelen na. Omdat One Young World past bij het profiel van de stad Den Haag is een kandidaatstellingsbid uitgebracht om de conferentie binnen te halen.

'uniek profiel'
Jozias van Aartsen, burgemeester van Den Haag stelt: 'Den Haag staat bekend als de internationale stad van vrede en recht en het is niet overdreven te stellen dat de hier genomen besluiten vaak een wereldwijde impact hebben op de gehele mensheid. Het unieke profiel van Den Haag zal One Young World in staat stellen om bekendheid te genereren, een breder publiek van jonge mensen over de hele wereld te bereiken en actief bij te dragen aan het bouwen van een betere wereld.'

Wereldleiders -en steden
Tijdens de top krijgen jonge afgevaardigden steun van wereldleiders die als mentor optreden en sturing geven bij discussies. Op eerdere bijeenkomsten waren dat onder andere Bill Clinton, Kofi Annan, Mary Robinson, Muhammad Yunus, Desmond Tutu, Arianna Huffington en Sir Richard Branson. Sinds de eerste top in Londen in 2010 is One Young World te gast geweest in Zurich (2011), Pittsburg (2012), Johannesburg (2013) en Dublin (2014). Dit jaar wordt de top gehouden in Bangkok en in 2016 in Ottawa. 

'Ook nu weer is One Young World vereerd dat zoveel wereldsteden gaststad willen zijn voor ons unieke evenement. Wij zijn ervan overtuigd dat het organiseren van de jaarlijkse One Young World top een wezenlijke invloed heeft op jongeren in de gaststeden. Het is geweldig om te zien dat vier iconische locaties als deze onze afgevaardigden willen verwelkomen', aldus One Young World mede-oprichter Kate Robertson.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!