Back Back Nieuws

Den Haag in 2010 in top 3 evenementensteden

04 december 2006
Den Haag moet in de komende jaren een top-3 positie bereiken op het gebied van bezoekersaantallen voor cultuur, evenementen en topsport en het aantal overnachtingen tot 2010 met ruim 20 procent zien groeien. Dat staat in de visie van Den Haag marketing voor de vrijetijdsindustrie.

De notitie, met de naam Focus 2010, is samengesteld door Den Haag Marketing & Events (DHME) en is deze week tijdens een bijeenkomst in het Haags Historisch Museum aan Frits Huffnagel, wethouder Citymarketing van Den Haag.

Beter dan andere steden
In de visie wordt als doel gesteld een bovengemiddelde groei te bereiken in vergelijking met steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Concrete doelstellingen zijn onder andere een toename van het aantal hotelovernachtingen tussen 2005 en 2010 met 21 procent en het bereiken van top 3 posities qua bezoekersaantallen voor cultuur, evenementen en topsport.

Fors investeren
DHME wil dit bereiken door haar partners (bedrijfsleven, gemeente en provincie) uit te nodigen gezamenlijk fors te investeren op vier terreinen. Deze zijn het uitbreiden van de bestaande topproducten tot iconen, internationaal aantrekkelijke meerdaagse festivals, samenwerking kust en stad en promotie in binnen- en buitenland.

Congresfunctie
Ook wordt ingestemd met het gemeentelijk collegeakkoord om de congresfunctie uit te breiden en topsportaccommodaties, zoals een topsporthal, beachsportstadion, 50-meter zwembad en zeezeilcentrum te realiseren.

Raadpleging
Focus 2010 is tot stand gekomen na uitgebreide raadpleging van 12 sectoren uit de Haagse vrijetijdsindustrie. Deze is vertegenwoordigd in het College van Participanten van DHME onder voorzitterschap van oud-wethouder en ondernemer Pieter den Dulk.

In het College zijn de volgende sectoren vertegenwoordigd: congresaccommodaties; dagattracties; detailhandel; evenementen; Haagse binnenstad; horeca; hotellerie; Kijkduin; musea; culturele podia; Scheveningen en sport.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!