Back Back Nieuws

Delen is vermenigvuldigen tijdens BBB Maastricht en Folie Culinaire

06 oktober 2015
De horecavakbeurzen BBB en Folie Culinaire in MECC Maastricht zijn 5 oktober van start gegaan en duren tot woensdag 7 oktober. De officiële opening vond plaats op netwerkplein ‘Place des Amis' met het openingswoord van Rob van de Wiel & Herman den Blijker, met als moderator Vivian Lataster. In de middag vond ook de prijsuitreiking plaats van de Columbus Trophy, begeleid door Twan Beurskens, gedeputeerde van de Provincie Limburg.

Place des Amis
Netwerkplein Place des Amis staat onder gastheerschap van netwerkclub Les Amis GastrEUnomiques. Het plein is een initiatief van Servicecenter 4Hospitality in samenwerking met een aantal partners, waaronder Mise en Place en MECC Maastricht. Hier ontmoeten vak bezoekers elkaar en worden bijgepraat over ontwikkelingen in de hospitalitybranche. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. Op dit plein draait het om vriendschap, gelijkgestemdheid, passie voor hospitality en uiteraard gezelligheid.
De komende dagen staat het programma vol met diverse interactieve sessies. Ook wordt elke dag in stijl afgesloten met een netwerkborrel. Het programma op Place des Amis wordt gemodereerd door Bob America (Staffable Payroll) en Lisette van Asten (Mise en Place).

Les Amis GastrEUnomiques
Stichting Les Amis GastrEUnomiques is ontstaan in 2013 en heeft als doel een platform te bieden voor en door horeca leveranciers, die trots zijn op de Euregio en er actief zijn. Meer dan 80 ‘Amis' komen vier keer per jaar samen om kennis en ideeën uit te wisselen en om nieuwe inzichten in trends en marktontwikkelingen te krijgen. Met een sterke binding met de BBB en Folie Culinaire wordt een stevige basis gecreëerd en onderhouden van dit informele netwerk.

Uitreiking Columbus Trophy
Grenzend aan Place des Amis worden de finalisten van de Columbus Trophy vertegenwoordigd. Voor haar 12e editie keert de competitie terug naar haar roots, de BBB in Maastricht. De Columbus Trophy is een internationale aanmoedigingsprijs voor startende ondernemers die succesvol zijn als leverancier aan de hospitality of een innovatief concept hebben ontwikkeld. Tijdens de opening van de beurs ontving Mireille Reuling van Vinoos by AMS met haar concept ‘The Real Wine Gum' de prijs uit handen van juryvoorzitter Robert Melaard en gedeputeerde van de Provincie Limburg Twan Beurskens. Haar concept ‘The Real Winegum' zijn de allereerste eetbare luxe wijnsnoepjes voor volwassenen. Gedurende de beursdagen geven de 7 finalisten op verschillende momenten een korte presentatie over hun product of dienst.

Delen = vermenigvuldigen
Place des Amis biedt genoeg ruimte om oude en nieuwe vakgenoten te ontmoeten in een gastvrije omgeving. Naast netwerken kan men er ook volop inspiratie opdoen tijdens de interactieve sessies. Vandaag sprak Danny Steigerwald van online monitoring tool OBI4wan over ‘Online service voor de hospitality' en Richard Haeck van Manageable over ‘De toekomst van payrolling'. Deze onderwerpen leidden tot interessante conversaties. Gedurende de dag sloten ook de gasten van het Euregionaal Hotel Symposium en de relaties van Chapeau! aan op Place des Amis. Tijdens de borrel wordt in de avond ook de prijsuitreiking gehouden van de Kookwedstrijden met vandaag als thema: Culinaire Diamanten.

VIP Party ‘ClubBBB'
Na de sluiting van de beurs, houdt het bij Place des Amis nog niet op. Na de standhouders borrel zetten de bezoekers het avondprogramma voort in Rebelle (Augustijnenkerk ‘d'n Awwe Stiene’) tijdens All Inclusive VIP party ‘ClubBBB’.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!