Back Back Nieuws

Delegaties internationale lichtfestivals bij GLOW

17 november 2012
GLOW is in korte tijd uitgegroeid tot een dynamisch lichtkunstfestival van internationale allure dat steeds meer bezoekers uit binnen-en buitenland trekt. Het succes van GLOW trekt de aandacht van lichtfestivals over de hele wereld. Gisteren brachten delegaties van verschillende internationale lichtfestivals een bezoek aan Eindhoven om zich te laten inspireren door GLOW en vooral om te kijken waar mogelijkheden voor de toekomst liggen.

Eindhoven leading
Met GLOW heeft Eindhoven zich stevig op de internationale kaart gezet. De stad heeft naam gemaakt met licht, kunst, design en technologie en blijft zich op deze gebieden voortdurend ontwikkelen. Eén van de manieren waarop dat mogelijk is, is door kennis en kosten te delen. Streven is om een internationale samenwerking aan te gaan met de aanwezige lichtfestivals. Daarom stond gisteren, naast inspiratie, ook in het teken van concreet overleg. Eindhoven is daarbij leading en wil dit, bij bezegeling van de samenwerking, ook blijven.

Afvaardigingen van lichtfestivals uit Lüdenscheid (GER), Lyon (FRA), Jerusalem (ISR),Tallinn (EST), Gent (BEL), Winterthur (SUI), Koblenz (GER), Lissabon(POR), Ljubljana (SVN), Belgrado(SER), Toruñ(POL), Singapore (SIN), Stockholm (SWE), Helsinki (FIN) enDurham (ENG)zijn vandaag bijGLOW aanwezig. Eerder op de week kwamen vertegenwoordigers van het lichtfestival Santa Monica (USA) bij GLOW kijken.

GLOW is tot en met vandaag, 17 november in het centrum van Eindhoven.

Foto: Faces of the Netherlands van Jan Ising - fotografie: Claus Langer

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!